Eight Crazy Nights

Här kommer ytterligare ett litet filmtips, så här i jultider. Vad jag ska skriva om idag kanske inte är den mest välkända julfilmen, men enligt mig är den en utav de roligaste. Jag pratar om Adam Sandlers tecknade musikalkomedi Eight Crazy Nights.

Filmen handlar om Davey, en 33-årig alkolist och tillika stadens strulpelle. Efter att än en gång ha åkt fast för något småbrott börjar stadens innvånare tröttna och Davey riskerar att åka i fängelse under en längre tid. Det enda som kan hindra detta är att något ställer upp som hans övervakare. En uppgift ingen i staden vill ta i ens med tång, ingen förutom Whitey förstås. Whitey bor ihop med sin gamla ungmö till syster och har alltid varit stadens skämtobjekt. Han är godtrogen och snäll och hjälper alltid till om han kan. Han är född med en abnormt stor fot och en förkrymt andra fot, han lider av någon sorts anfallssjukdom och är inte mer än en tvärhand hög. Kan denna lille man, med endast åtta dagar kvar till jul, få Davey på rätt spår igen?

Eight Crazy Nights är kanske inte någon familjefilm direkt. Humorn är stundtals rätt så grov för att passa en barnpublik, men den är nog inte tänkt som en familjefilm utan som en tecknad film för vuxna. Samtliga röster i filmen görs av Adam Sandler själv, som förutom att ha bidragit med utseendet till Davey, även har skrivit manus och samtliga sånger.

Så vill man se en lite annorlunda julfilm med mycket skratt men även ett stråk av allvar och vemod, så ska man se Eight Crazy Nights.

/ Bea


Kommentera här: