Man blir nog aldrig någon Julia Childs...

Nej, man blir nog inte det, men det kan vara roligt att laga mat för det. För drygt ett år sen såg jag filmen Julie & Julia och det var faktiskt lite den filmen som fick mig att börja blogga. Därför passar det ju bra, att med min egen bloggs ettårsdag i antågande, avlägga ett liknande löfte som Julie.

Jag har definitivt inte tänkt mig att laga mig igenom Julia Childs kokbok, Mastering the Art of French Cooking, men dock en annan.
Kokboken Klassiska pajer (Classic Essential Pies) av Anne Wilson har jag haft i fler år än jag kan minnas och ändå har jag till denna dag ännu inte bakat en enda paj ur hela boken! En del är visserligen lite avancerade, men alla ser hur goda ut som helst.
Så efter att igår kväll ha ökat mitt paj-självförtroende genom att göra pajlock med mönster och krusiduller på till äppelpajen, tänker jag nu ta mig an detta lilla projekt; Inom ett år ska jag ha bakat samtliga pajer i den här boken!
Ett år känns som en bra tidsram, för då behöver man inte äta paj varje dag. Det finns ett recept på kycklingpaj som jag har varit supersugen på att göra i flera år. Nu ska det äntligen bli av! Hoppas att jag dock är lika beslutsam imorgon och resten av året. =) 
Jag planerar att lägga upp bilder på pajerna allteftersom jag gör dem, så ni får jämföra mina försök med virtuosen Anne. Entusiasmen är dock på topp!

/ Bea


Pajprojektet - The Beginning
1 Lotta:

skriven

Haha, vad roligt! Lycka till! Ska bli kul att se pajerna. Lägg gärna ut lite recept också om du orkar. Jag älskar pajen men gör det väldigt sällan. Dessutom har jag bara ett recept som jag kör med, och det skulle vara roligt att testa något annat än köttfärspaj någongång ;)

2 Bea:

skriven

Ska jag definitivt göra. Paj är otroligt gott och egentligen ganska smidig mat. Blir ju inte så jättemycket disk. =)

Kommentera här: