Tilly Trotter - Kärlekens många ansikten


Har precis avslutat den första boken i Catherine Cooksons populära triologi om Tilly Trotter. Catherine Cookson (1906-1998) var nog utan tvekan en av Englands mest kända och lästa författare under senare halvan av 1900-talet. Hon debuterade 1949 med romanen Kate Hannigan.

Som de flesta av Catherine Cooksons böcker utspelar sig handlingen på den engelska landsbygden under     1800-talet. När boken tar sin början är Tilly bara 16 år och hon bor tillsammans med sin farmor och farfar. Tilly är en stark, självständig flicka som vågar säga ifrån när hon tycker något är fel. Synnerligen goda egenskaper i dagens samhälle, men inte alltid så uppskattat i 1800-talets England. Särskilt inte om du är kvinna. Detta gör att Tilly får många fiender. Människorna i byn talar illa om henne bakom hennes rygg och häxrykten förekommer. En del är till och med villiga att ta till våld för att få henne från bygden. Klarar sig Tilly ur svårigheterna med hjälp av sin få men trogna vänner? Ja, den som läser får se.

Ska nu påbörja andra boken i triologin som på svenska heter Kärlekens irrvägar. Den tredje och avslutande boken heter Kärlekens höst. Försökte leta fram någon fin bild så ni kunde få ser hur boken ser ut. Men Kärlekens många ansikten delar tydligen titel med en del andra böcker med en något mer avklädd handling, så det blev dessvärre ingen bild.

/Syster S

Kommentera här: