Även en blind höna kan hitta ett guldkorn!

Ja, man ska inte underskatta blinda hönor, men man ska heller inte underskatta böcker. Det finns så många böcker som aldrig blir lästa för att de kanske har en okänd författare, en ointressant titel eller en tråkig framsida. Jag tycker synd om dessa böcker så därför tillängnas dagens fråga dem!

Day 07 – Most underrated book
               Mest underskattade bok

Det finns ju såklart väldigt många underskattade böcker, så nu har jag verkligen fått tänka till. En underskattad bok är ju inte detsamma som en okänd bok. Det måste med andra ord vara en bok som många hört talas om, läst och sedan inte funderat mer över.

En bok som alla känner till men som få egentligen ser som en riktig bok är ju Bibeln. Den faller ju även in i kriterierna för tråkig framsida, okända författare (om man inte klassar Gud som författare) och egentligen en tråkig titel också; Böcker, som Bibeln betyder översatt från grekiska.
Men trots dessa mer eller mindre smickrande kriterier så tror jag inte att man ska glömma bort gamla Bettan. Troende eller ej så är det en intressant bok med många spännande berättelser, vackra kärleksdikter, kloka visdomsord och även lite tips och trix för hur man blir en mer sympatisk människa. Och det är väl inte helt tokigt!

Kände en tjej på gymnasiet som läste Bibeln från pärm till pärm precis som en vanlig roman, något som är värt en eloge. Hon jämförde den lite med en Fantasybok och till viss del kan jag hålla med då det finns flera likheter; kampen mellan gott och ont, gudomliga makter, mystiska väsen och visst kan fantasyns alver påminna lite om Bibelns änglar.

Nåväl, det var min utläggning om den Heliga Skrift! Som den lekman jag är plägar jag inte gå in djupare på saken än så. Nu: Kaffe! =)

/ Bea


1 Lotta:

skriven

Håller med om att de nya har tråkiga framsidor, men de som du har på bilden är ju otroligt vackra tycker jag!

Kommentera här: