En bok att fälla en tår till!

Ja, dagens fråga i Thirty Days of Books rör ämnet, "En bok som gör dig ledsen".

Day 06 – A book that makes you sad

Av naturen är jag en människa som tenderar att glömma det sorgliga och tråkiga, speciellt när det kommer till böcker och filmer. Jag förskönar ofta saker i efterhand och tenderar att vilja slå dövörat till när det gäller sorgligheter och dylikt. Tittar jag på film kan jag bli nästan arg ifall de dödar någon karaktär som jag tycker om, speciellt om det inte fyller något som helst syfte i handlingen.
Vad jag försöker säga med detta är att jag ofta glömmer ifall böcker har varit sorgliga eller inte. Därför måste jag nu tänka efter en rejäl stund. Sedan finns ju alltid frågan om hela boken måste ha gjort mig ledsen eller bara en del. För en del böcker kan ju vara sorliga en bit, men hämta sig på slutet. För nog ogillar jag skarpt böcker som slutar i misär, hu!

...just nu sitter jag och försöker föreställa mig min bokhylla hemma, är nämligen på universitetet...

Aha! Nu kom jag på en bra bok. Har skrivit om den tidigare faktiskt, så jag ska inte breda ut mig om handligen. Boken är i alla fall Linda Olssons Nu vill jag sjunga dig milda sånger. Du milde tid vad jag grät när jag läste den. Minns speciellt en episod när jag var på eftermiddagskaffe hos min moster, som jag då bodde granne med. Efter en stund kom hennes pianoelev för sin lektion, så jag förpassade mig till en fåtölj i vardagsrummet där jag plockade upp ovan nämnda bok. Det dröjde inte länge förrän jag satt och snyftade högt. Genant, jag vet, men jag kunde faktiskt inte hjälpa det och den stackars lilla flickan vände sig om på pianopallen och glodde på mig som om jag inte var klok. Hon undrade nog vad jag höll på med. Make till förvånad min har jag aldrig sett. Jag ursäktade mig dock och försökte skärpa till mig efter det, men det krävde sannerligen all viljestyrka jag hade. =)

Snart ska jag på ett möte sedan blir det hem till kaffekoppen, katterna och kompositören! =)

/ Bea

Nu vill jag sjunga dig milda sånger

Kommentera här: