Follett, Momo och en mexikansk underblomma!

Nu har mina föräldrar styrt kosan hemåt igen och det är dags att summera helgens händelser. Igår var vi på en liten second-hand-runda och då hittade jag två böcker, eller rättare sagt E hittade en och jag en. Strunt samma, med hem kom i alla fall Michael Endes bok Momo eller kampen om tiden och Ken Folletts En värld utan slut, som är en uppföljare till den populära sviten Svärdet och spiran. Michael Ende är kanske känd för en bredare publik som författaren till Den oändliga historien, vilken för övrigt är en mycket läsvärd bok.
Det är roligt att hitta böcker som man letar efter, men nu börjar bokhyllorna faktiskt bli fyllda till bristningsgränsen. Får ta och fundera ut en lösning på det problemet...fler hyllor eller färre böcker...inte ett så jättesvårt val. =)

Idag har vi varit på Trädgårdsmässan här i stan, så nu står det en mexikansk underblomma på mitt köksbord. Denna underliga sak är en lök som varken behöver jord eller vatten. Man lägger den helt enkelt på ett fat och väntar på att den ska blomma. Låter som en växt för mig. Fick även en pelargon med mig hem, som en konferencier gav mig, och det är inte vilken pelargon som helst utan årets pelargon 2011 - Queen of Wien. Ett namn som jag för övrigt stör mig lite på eftersom det vore mer korrekt att kalla den "Queen of Vienna" om man ska hålla sig till engelska. Men, men, det är säkert en svensk som odlat fram den. =)

Nu återstår bara att njuta av den sista helgledigheten innan det blir måndag igen.

/ Bea


Helgens inköp, böcker och en "blomma"


Och så här ska den se ut den. Problemet är bara
att jag har läst på lite och tydligen så kommer den
att lukta apa inom en snar framtid. =( *hjälp*

1 Mirjam:

skriven

Precis vad jag också tänkte på (och störde mig på) när jag såg namnet på blomman! Hur uttalar man "Wien" då liksom? "oiin"? Äh, grubbleri grubblera. Kul att ni var på mässan! Jag blev så himla sugen igår, så jag stack bara in huvudet, men hade inte tid att faktiskt gå in så jag lämnade Conventum ännu mer sugen på trädgårdsprylsbotanisering.. :D

2 Lotta:

skriven

Åå, jag och min äldsta dotter var och såg en teateruppsättning av Momo för något år sedan som var otroligt bra! Min dotter pratar om den än, så ramlar jag på boken ska jag absolut köpa den.

3 Bea:

skriven

Mirjam: Ja, man blir otroligt sugen på att plantera och gräva. Paret från trädgårdfredag var där och de var väldigt roliga att lyssna på. Sedan gick vi på en föreläsning om kungliga brudbuketter från 1850-2010, superintressant!Lotta: Jag har faktiskt inte läst den, men jag älskar(!!) verkligen "Den oändliga historien"!

Kommentera här: