Hästar och halvblodsprinsar!

Idag kommer mina föräldrar på besök och sover över tills imorgon, så det kommer inte bli så mycket skrivet i helgen. Därför tänker jag passa på att svara på den fjärde frågan nu, även om jag tycker att den är rätt så trist...

Day 04 – Favorite book of your favorite series
               Din favoritbok i din favoritserie
               (känns som att fantasin redan börjar tryta efter fyra frågor...inte bra)

Nåväl, jag ska ändå försöka göra den här frågan lite intressant även om det i sig är en svår uppgift.
Eftersom jag igår skrev att mina favoritserier är Narnia och Harry Potter så är ju urvalet av favoritbok något begränsat även om serierna innehåller sju böcker var.

Allt som oftast är det ju så att det mesta krutet läggs på den sista boken i en serie eftersom den ska knyta ihop hela säcken så att säga, men böckerna innan har ju också varit bra, annars skulle man ju inte fortsatt läsa.
Därför skulle man lätt kunna tro att jag skulle säga Den sista striden eller Harry Potter och dödsrelikerna, men det tänker jag inte göra.
Bland böckerna om Narnia är min favorit helt otippat, Hästen och hans pojke, som jag tycker har kommit lite i skymundan bland böckerna om syskonen Pevensie.
När det kommer till Harry Potter så är min favorit Harry Potter och halvblodsprinsen. Varför jag tycker så är nog för att det för första gången verkligen, om ni ursäktar uttrycket, skiter sig. I böckerna innan, undantaget Fenixorden, har allt gått som på räls för lille Harry, men nu börjar allvaret komma ikapp honom. Man kan inte spela schack mot världens ondaste trollkarl, man får räkna med lite spill =).

Nepp, nu ska jag dona runt i köket en sväng. Päronen anländer om en halvtimma. Ha en trevlig lördag i solen!

/ Bea

 

Kommentera här: