Måndagsmozzarella!

Detta med inspiration till matlagning går sannerligen upp och ned, så är det i alla fall för mig. Nu har jag dock en uppsving där jag läser kokböcker och tittar på Nigella om vartannat och från ett utav Nigellas matlagningsprogram fick jag detta recept, som jag sedan modifierade om lite. Snabbt, enkelt, lättlagat och otroligt gott, som en måndagsmiddag ska vara med andra ord.

Mozzarellatoast med avocadosallad  - 4 port.

♦ 1 pkt mozzarella (ca 125 g)
♦ 8 skivor formbröd
♦ 1 ägg
♦ 1 dl mjölk
♦ 1 dl mjöl

Salladen:
Lite vad du vill som du har hemma. För mig blev det:
♦ 1 avocado
♦ 4 färska champinjoner
♦ 2 tomater
♦ rejält med ruccola
♦ olivolja
♦ havssalt

Gör så här:

Skär mozzarellan i skivor och dra i sär dem till slamsor. Varva osten mellan formbröden tills du har fyra mackor. Doppa dem först i mjölk, sedan i vispat ägg och vänd dem till sist i mjöl på en tallrik. Lägg dem sedan direkt i den varma pannan. Jag stekte i rapsolja, men det man har hemma funkar fint.
Låt mackorna bli riktigt gyllenbruna. Ta upp dem och lägg dem på lite hushållspapper. Hacka och skär ingredienserna till salladen och lägg upp på faten.
Smarresmaskens var ordet!

/ BeaHär puttrar det på i pannan...
Och det färdiga resultatet! Får ursäkta att bilderna är lite suddiga, fick ta dem med mobilen då E's kamera, förutom att vara död, även befann sig inlåst i ett skåp på annan ort. =)
1 Erika:

skriven

Tack för tipset!

Kommentera här: