The Social Network!Ja, nu har man äntligen sett den. Den omtalade The Social Network som berättar historien om hur den unge collegestudenten Mark Zuckerberg kom att bilda världens största sociala nätverk; Facebook.

Jesse Eisenberg gör en lysande rollprestation av den unge och snabbkäftade Zuckerberg, men förutom det så måste jag faktiskt hävda att filmen är lite överskattad. Visst är det roligt och intressant att få höra den halvsanna historien om facebook, men att den ska ha fått så höga betyg och goda recensioner finner jag faktiskt lite förvånande.

Handlingen i sig är egentligen inte så väldigt drivande och den lämnar mycket över till eget tyckande och tänkande. Man får ingen riktig klar början och inget riktigt klart slut. Det är som en sån där toalettspolning som man kan se mobbare göra på film. Man kastas snabbt in i handlingen och cirka två timmar senare rycks man plötsligt upp igen. Med toalettliknelsen menar jag inte på något sätt att filmen var dålig, jag menar bara att man liksom trycks rätt in i handlingen och sedan rycks upp med rötterna en stund senare.

Oavsett om manus och upplägg var en aning platt, så känner man ändå med karaktärerna och filmen i sig på något vis. Man blir nyfiken på hur den där Mark Zuckerberg egentligen är. Är han så melankolisk i verkligheten som filmen vill påskina? Filmen lämnar en intensiv och något uppstressad känsla efter att man har sett klart den. Kanske för att den inte kändes riktigt färdig.

The Social Network är enligt mig en helt okej film, men för mig blev den inte det mästerverk som många anser att den är därför får den:

 5    av 10!

/ Bea

Kommentera här: