En bok över förväntan!

Dagens fråga i Thirty Days of Books lyder så här:

Day 09 – A book you thought you wouldn’t like but ended up loving
               En bok du först inte trodde att du skulle tycka om men som du älskade

Verkligen en jättesvår fråga eftersom jag vanligtvis inte läser böcker som jag tycker verkar dåliga eller som jag tror att jag inte kommer att tycka om. Det kan ju visserligen ha hänt någon gång i skolan då man ibland fick läsa böcker som man inte valde själv. De böcker som jag drar mig till minnes nu i skrivande stund är Prinsen i Central Park, som vi skulle läsa över sommarlovet. Tror det måste ha varit sommaren 2001, har ett minne av att jag sitter och läser den i bilen medan pappa och morfar är inne på turistbyrån i Mora.
Sedan var det naturligtvis obligatoriskt att i skolan läsa klassikern, Räddaren i nöden. Den trodde jag inte att jag skulle tycka om och det gjorde jag inte heller om jag minns rätt.
Har insett att böcker och minnen är väldigt förknippade med varandra hos mig. Genom att jag minns böckerna jag läst minns jag även vad jag gjorde, hur gammal jag var och ibland till och med vilken musik jag lyssnade mest på förtillfället.

Nu var ju inte frågan: "En bok du först inte trodde att du skulle tycka om och som du aldrig gillade" utan en bok som man blev positivt överraskad av. För mig är den boken nog 1984. Jag gick i trean på gymnasiet, vi hade svenska C och det var obligatoriskt att läsa just 1984. Trodde först att jag skulle tycka att den var seg och lite småknepig, men jag älskade den verkligen. Vi fick ganska många veckor på oss att läsa boken, men jag var färdig redan efter en vecka, men jag kom ihåg handlingen när det väl var dags för seminariet som tur var.

Jag är ledig resten utav dagen och ute är det strålande sol, hurra! Nu bär det iväg till mataffären, sedan blir det läsning i solen tror jag bestämt!

/ Bea
Nitton åttiofyra : 1984

Hittade ingen bild på Central Park-boken, minns faktiskt inte riktigt om det ens är rätt namn.

Kommentera här: