Ro utan åror!

Häromdagen, närmare bestämt i onsdags, läste jag ut Ulla-Carin Lindquists Ro utan åror. Skulle jag sammanfatta boken med ett enda ord så skulle det bli: Gripande! För det är minst sagt vad boken är.

I Ro utan åror får vi följa Ulla-Carin från det att hon får diagnosen ALS, på sin femtioårsdag och nästan fram till slutet i mars 2004.
På framsidan står det: "En bok om livet och döden" och det är det verkligen. På de knappt 240 sidorna växlar det av glädje och sorg och slutresultatet blir en intensiv miniatyr av livets väv.
Jag uppskattar hur hon låter både glädje och sorg blandas med bitterhet och humor. I samma veva som boken släpptes visades det även en dokumentär på svt med samma namn som boken. Efter att nu ha läst ut boken skulle jag mer än gärna se den.

För er som ännu inte läst denna, ganska så kända bok, vill jag skicka en liten uppmuntran: Läs den!

I och med detta var även min första bok i decemberutmaningen avklarad. Nästa bok jag valt till utmaningen är Tomas Sjödins Reservkraft, men den får nog vänta en vecka eller två.

/ Bea

1 Bokälskarinnan:

skriven

Ro utan åror har vi i klassrummet och fått läsa lite ur då jag läser till elev/personlig assistent så då brukar vi få läsa lite såna böcker:)

Kommentera här: