Vindens namn fortsättningen...

Så har jag avslutat den andra delen av Patrick Rothfuss debut Vindens namn. I del två fortsätter Kvothe att berätta om sitt livs öden och äventyr för Krönikören, Devan Lochees. Vill du läsa mer om den första delen kan du göra det här.

Kvothe befinner sig mot alla odds på Universitetet där han utbildar sig till arkanist. Men det är inte bara utbildning som lockar utan möjligheten att skaffa information om myten kring Chandrierna. Dessa dödsbringande varelser som Kvothe är övertygad om står bakom morden på hans föräldrar. 

Kvothes föräldrar tillhörde ett uppskattat, resande sällskap som uppträdde på värdshus och andra samlingplatser runt om i landet. Han far arbetade länge med en sång om myterna kring Chandrierna. Det tog honom lång tid att samla tillräckligt med information och den informationen kom att kosta honom, han fru och hela deras resesällskap livet. Men vad är Chandrierna, finns det någon som vet. Eller är de som vet redan döda?

Jag måste än en gång hylla Patrick Rothfuss för hans förmåga att göra den fantastiska saga så otroligt levande. Jag måste snart lägga vantarna på En vis mans fruktan, den saken är säker.

Tack till Damm förlag!

/Sara

Vindens namn. D. 2

Kommentera här: