Paganinikontraktet!

Joona Linna är tillbaka i en spännande kriminalroman med högt tempo. Pseudonymen Lars Kepler som gjorde mig mycket imponerad med deckaren Hypnotisören har gjort det igen. Jag avskyr långsamma deckare som inte går framåt i handlingen utan bara står och stampar i 400 sidor innan det spännande slutet äntligen kommer. Men i Paganinikonraktet går handlingen framåt i rasande tempo. Spänningen är hög genom hela boken och det var svårt att lägga den ifrån sig överhuvudtaget.

I juni 2010 hittas generaldirektören Carl Palmcrona hängd i sin våning på östermalm. I rummet finns inga möbler, ingenting som han kunnat klättra på för att komma åt den snara som han nu hänger i från taket. Samtidigt hittar man en båt som driver omkring i Stockholms skärgård. Ombord på båten sitter en död kvinna. Hon har drunknat då hennes lungor är fyllda med vatten, men hon har inga spår av vatten på kläderna. Hur druknar man på en båt som fortfarande flyter?

Det visar sig att de båda fallen är sammankopplade och att Joona Linna är på jakt efter den farligaste och skickligaste mördare svensk polis någonsin stött på. Det blir en hisnande jakt på ledtrådar för att få pusslet att gå ihop. Kan de hinna ifatt mördaren innan han når sitt nästa offer?

Otroligt bra och otroligt spännande. Jag ser fram emot att läsa Keplers nästa roman, Eldvittnet.

Paganinikontraktet

/Sara