Trollbunden!

Underhållande och lättläst chicklit utav Jane Green, en av mina favoriter bland alla chicklitförfattare. Trollbunden har stått i bokhyllan i snart tre år utan att jag har haft tid att läsa den. Nu är jag glad att jag tog mig tiden fast det finns så många andra böcker som ligger och väntar här hemma.

Handligen i Trollbunden kretsar kring Alice och hennes vänstrande man Joe. Alice har sedan ungdomsåren uppfattats som en ganska grå, osynlig och intetsägande tjej. Hon var alltså inte en av de populära kidsen i high school med andra ord. Men hon trivs med sitt liv som spenderas med katterna, bästisen Emiliy eller på den egna cateringfirman. En dag på jobbet stöter hon på Joe, en mycket framgångsrik och attraktiv man. Om sanningen ska fram så har Alice varit förtjust i honom ända sedan skoltiden då han umgicks med hennes storebror. Men Joe som aldrig lade märke till Alice då, förvånar henne rejält när han nu visar intresse för henne. Vad ser då Joe hos Alice? Jo han ser en formbar och foglig blivande hustru.

Det dröjer inte länge förrän Alice är betydligt smalare, har honungsblont svallande hår istället för sitt råttfärgade fågelbo och klär sig i de allra senaste märkeskläderna. En perfekt trofé för Joe att visa upp på företagsmiddagar och välgörenhetsfester bland Londons elit. Men trivs verkligen Alice med sitt nya liv? Och hur länge kan Joe fortsätta att avverka älskarinna efter älskarinna innan sanningen hinner i kapp honom?

Som sagt så är Jane Green av mina stora favoriter i genren chicklit. Men den här boken håller inte riktigt samma klass som de andra jag har läst, tyvärr. Men den är ändå underhållande. Lite som en romantisk komedi, bra, men inget som lovprisas på oscarsgalan direkt...

/Syster S
Kommentera här: