När Ellen ville ha barn!

När Ellen för första gången håller sin nyfödda systerdotter i sina armar väcks en stor längtan inom henne. Längtan efter ett eget litet barn. Men hur ska man göra om man är runt 35 och livet inte riktigt ser ut som man tänkt sig? Visserligen har Ellen ett bra jobb hos kläddesignern Karen Lipps, men hennes lägenhet är på tok för liten för en bebis. Dessutom har hon inte den perfekta relationen heller. Malcolm eller impolisten (impotent fd alkoholist) som hennes vänner kallar honom, har fortfarande inte återhämtat sig från sin sons bortgång för fem år sedan. Han vågar inte älska någon för mycket av rädsla för att förlora den.

När Ellen träffar Amy, en gammal skolkamrat som hon hatade under skoltiden men som faktiskt är rätt okej nu, får hon någon att dela sin barnlängtan med. Amy är i ett förhållande med en man som är fruktansvärt rädd för att binda sig och även hon känner hur den biologiska klockan tickar på.

Plötsligt tycks alla i hela världen runt dem vara gravida och de bestämmer sig för att om ingenting drastiskt ändrats i deras tillvaro på nio månader så ska de ta saken i egna händer.

När Ellen ville ha barn är en rolig och mysig bok. Men är man inte det minsta intresserad av att läsa om bebislängtan och graviditetsbekymmer så är kanske inte detta boken för dig. För alla er andra som precis som jag älskar att vältra sig i graviditeter, förlossningar och bebisar är detta en bok att rekommendera!

/Syster S

1 Bea:

skriven

När jag tänker efter så var "När Ellen ville ha barn" nog den första "vuxenbok" jag läste eller iaf chiclit. Kommer ihåg att jag lånade den av dig. =)

Kommentera här: