Jagad!

Spoilervarning i detta inlägg!


När den fjärde boken i House of Night slutade hade den stackars nybörjarvampyren Zoey Redbird gått från tre pojkvänner till att inte ha en enda. Hennes vänner vände henne också ryggen. Men när den mäktiga och superonda fallna ängeln Kalona återvänder till jorden flyr de ner i underjordiska tunnlar för att komma undan. I den femte boken i serien, Jagad, har vänskaperna återvänt och vampyrpojkvännen Erik och snart även människopojkvännen Heath. De bor tillsammans med de nya röda vampyrerna. De som dött men återuppstått och nu leds av Zoeys bästa vän Stevie, som även hon dog och uppstod igen.

Lite rörigt är det med alla detaljer hit och dit. Man måste verkligen ha läst de tidigare böckerna, annars fattar man noll. Själv har jag haft ett House of Night uppehåll på dryga sex månader, vilket var lite i längsta laget enligt mig. Men jag kom ändå hyfsat snabbt in i handlingen.

Hursomhelst så måste Zoey återvända till House of Night för att rädda sitt eget liv. Trots att ondskan nu regerar där i form av Neferet och Kalona. Neferet hatar Zoey och vill döda henne. Men Kalona vill ha henne till sin och hoppas att hon ska vända gudinnan ryggen och följa honom. På skolan finns även pojkvänskandidat nr 3. Stark som även han är en återuppstånden, men som nu valt att följa Kalona. Kan Zoey med sin översvallande kärlek för allt och alla rädda honom från ondskan.

Alla kärleksbekymmer hit och dit blir ibland lite för mycket för mig. Det tar fokus från den verkliga spänningen enligt mig. Så det tycker jag är lite synd. Annars är House of Night en bra ungdomsserie och Jagad är inget undantag.

/Sara


Jagad

Kommentera här: