Vårens bok: förslag!

Här kommer några förslag att välja bland till Vårens bok så passa på att göra din röst hörd och hoppa sedan på tåget. Diskussionsdatum blir någon gång i början av maj. Om en vecka avgörs det vilken bok som fått flest röster.

/ Bea och Sara

Sågverksungen


Detta är en bok jag själv hört mycket om från andra det senaste. Så här beskriver adlibris boken:

"Vibeke Olssons roman tar oss med till Svartvik under senvåren 1879, när sågverken runt Sundsvall tystnar och kanonbåtarna kommer. Det är Bricken som berättar, Bricken Eriksson, född i Kalvträsk, snart elva år, ströflicka, kasernbo, sågverksunge, strejkare.
Vibeke Olsson är en skicklig berättare och romanen är författad med en stor kärlek till ord och ords valörer."Morgon i Jenin

Några ord om boken från adlibris:

"Palestina 1940. Olivodlaren Yehya Abulheja lever som hans förfäder gjort före honom med sin familj i den rofyllda byn Ein Hod. Men när staten Israel utropas 1948 krossas friden i Ein Hod för all framtid och samtliga invånare tvingas bort ifrån sina fädernehem och flyttas till ett flyktingläger i Jenin. Yehya tvingas fly med sin hustru Basima och deras vuxna söner Hasan och Darweesh. Under flykten rycks Yehyas barnbarn Ismael ur sin mor Dalias famn av en judisk soldat som överlämnar gossen i gåva till sin svårt traumatiserade hustru, en överlevare från Förintelsen. Lille Ismael växer upp som David Avaram och kommer som israelisk soldat att slåss mot sin biologiska familj..."


I det sista regnet
Så här skriver adlibris om boken:

"En förunderlig roman som både överraskar och fascinerar

Berättaren är på väg tillbaka till sin hemby i Kerala i södra Indien. Det är strax före en våldsam regnperiod. Han minns sin uppväxt där hans älskade farmor var den som stod honom allra närmast. Under dagarna som följer sker händelser som förändrar hans syn på livet. Samtidigt väcks många känslor hos byns invånare, känslor som varit fördunklade under alltför många år.

Författaren manar fram magiska händelser och berättar om oemotståndliga människor i en liten vacker by i Kerala vid södra Indiens kust. Det här är inte bara en färgstark barndomsskildring utan också en roman om livsvisdom och om kärleken till livet."

Att ringa Clara

"Berättelsen om en stor vänskap

Det börjar med ett telefonsamtal. Clara, Carolins bästa vän är försvunnen. Men Clara är väl alltid borta, vill Carolin säga. De har varit varandras förtrogna och bundsförvanter sedan åren på folkhögskolan, och sedan på Musikhögskolan. De har växt upp och gift sig, men sedan har väl varken kärleken eller vänskapen blivit riktigt som någon av dem tänkt sig. Nu står dessutom Carolin själv vid en avgörande vändpunkt i livet.
När Carolin motvilligt börjar leta efter sin försvunna vän påbörjar hon samtidigt en minnesresa. Den tar henne inte bara tillbaka genom den långa vänskapen med Clara, utan tvingar henne också att skärskåda sitt eget liv."

1 Elina:

skriven

Alla känns intressanta... Jag kan inte säga att jag hellre vill läsa den ena eller den andra...

2 Louise:

skriven

Jag röstar för "Att ringa Clara", tycker den verkar intressant och har funderat på att läsa den :)

3 Sture:

skriven

Jag tycker "I det sista regnet", den har jag precis fyndat å den verkar väldigt läsvärd.:)

Kommentera här: