Veckans ris & ros! (v.20)

Denna veckan fokuserar vi på bokomslag efter som ett bokomslag både kan hjälpa och stjälpa en bok. Så här lyder veckans utmaning:
 
Visa ett (enligt dig) fint och ett fult omslag på en bok som du tycker om!
 
 
Bea: Jag har valt boken Andarnas hur av Isabel Allende!
 
 
Den här utgåvan av Allendes böcker har jag hemma och jag tycker att de sepiafärgade fotografierna är finstämda och att de passar till böckernas atmosfär.
 
 
Här däremot kommer ett helt igenom fult omslag som förutom att vara fult är fantasilöst och helt oengagerande. 
 
Sara: Jag har valt Dark Lover av J.R. Ward.
Nu tycker jag inte att det fösta omslaget är jättefint egentligen. Men det är bra mycket snyggare än det andra. Här ser man tydligt vad boken handlar om även fast man inte får en naken manlig överkropp upptryckt i ansiktet. Vad föreställer bilden? En kyss på någons hals eller möjligtvis ett bett. Alltså kan man lätt dra slutsatsen att detta är en romance med vampyrer i handlingen.
 
Dark Lover
 
Men vad har hänt på den här bilden? Den manliga överkroppen är tillbaka och dessutom  med tatueringar. Men om boken handlar om vampyrer eller en förrymd fånge från Tidaholmsanstalten det förtäljer inte omslaget. Nej, tatuerade överkroppar är ett big no-no för mig. Det lyckades till exempel helt förstöra Irlands bidrag till årets Eurovision igår kväll, jag som gillade låten och allt....
 
Dark Lover
 
 
1 frida:

skriven

Nu är min "veckans ris&ros" uppe!

Svar: Vad kul! Kan hålla med om Divergent omslaget. Det senare är så tråkigt i jämförelse tycker jag
Beas Bokhylla

Kommentera här: