Veckans ris & ros! (v.21)

På söndag är det Mors Dag och jag (Sara) är extra glad eftersom jag vet att det har kommit ett bokpaket till mig på posten. Därför tänkte vi att denna veckans ris & ros skulle vara tillägnat mammor, och då litterära sådana.
 
Vilken litterär mamma skulle du vilja fira på söndag och vilken mamma är enligt dig inte alls värd att firas?
 
 
Sara: En mamma som jag tycker verkligen är värd att firas är Mrs Weasley från Harry Potter-böckerna. Hon har många barn att ta hand och inte så stora ekonomiska förutsättningar. Sen är det väldigt starkt gjort att vara ifrån sina barn så mycket som hon ändå är. Det kan inte vara lätt. En mamma som verkligen inte är något att hänga i julgranen är ju Lena Duchannes mamma från boken Beautiful Creatures. Börjar bli sugen på att läsa nästa bok i den serien.
 
Bea: Två mödrar som är värda att firas är Alexis mormor och mormorsmor i Victoria Hislops Längtans ö. Jag kommer dessvärre inte ihåg vad de heter och jag har lånat ut mitt exemplar av boken för jag hittar den inte i hyllan. Nåväl, dessa kvinnor är i alla fall två rejäla, kretenska matriarker som arbetar hårt och som dessutom drabbas av spetälska, men som inte för den sakens skulle slutar göra gott mot andra. Två förebilder med andra ord.
Två mödrar som jag inte har så mycket till övers för är Audens mamma i Sarah Dessens Mycket mer än så och Macys mamma i Mitt perfekta liv, också det en Dessen-bok. Båda dessa mödrar är otroligt självcentrerade och prestationsinriktade. Att hålla fasaden prydlig är det viktigaste. Även om det innebär att man försakar sina egna barn. Inga förebilder där inte.
1 Caroline - Bland böcker:

skriven

Kul fråga denna vecka! :) Här kommer mitt svar:
http://blandbocker.blogg.se/2013/may/veckans-ris-ros-v21.html

Kommentera här: