Födelsedag, fest och böcker!

I helgen fyllde jag år och passade på att fira med en fest. Temat för festen var 1920-talets New York, á la The Great Gatsby. De kring trettio gästerna kom klädda i tidsenliga kläder, huset var smyckat med glittriga tyger, det fanns ett Casino att spela poker och andra spel i, och i glasen bjöds det på champagne. Tyvärr går det inte att publicera bilder på intet ont anade människor utan att tillfråga dem, men det vore roligt för att visa att de flesta hade lagt ner både tid och möda för att få sina outfits tidsenligt korrekta med superfina detaljer.

 Moi, i festmundering

 

Ingen födelsedag är komplett utan att man får minst ett par böcker i present, och i år fick jag ”Tales of the jazz age” av F Scott Fitzgerald, som innehåller noveller som utspelar sig just under jazz-eran, samt en roman med biografiska inslag om Fitzgeralds fru Zelda, som var en mycket färgstark personlighet med ett tragiskt öde. Den boken är skriven av Therese Anne Fowler och heter Z: a novel of Zelda Fitzgerald. Jag fick båda böckerna av en kompis som studerar i Uppsala, hon hade köpt dem på The English Book Shop. Böckerna är urtjusiga, och det finns en hel serie med omslag i samma stil med Fitzgeralds böcker som jag är mycket sugen på att ha i min samling en vacker dag.

 

 

En av böckerna (troligen Tales of the jazz age) ska få följa med till New York. Min stora present från släkt och vänner i år är nämligen att jag ska få åka dit en dryg vecka till våren när träden blommar och solen skiner igen. Då ska jag besöka bokaffärer och antikvariat i New York, köpa roliga tidskrifter, som till exempel Vanity Fair, The New Yorker, The New York Review of Books, gå på museer, sitta på caféer, springa i Central Park och bara njuta tillsammans med min fina svägerska som också fyller halvjämnt i år och har fått samma resa i present. Jag längtar otroligt mycket!

 
1 Lena:

skriven

Får väl säga grattis i efterskott. Så härligt att få en New York-resa i present. Det kommer säkert bli underbart!

Svar: Tack Lena!
Bea, Sara och Judit

2 Malka:

skriven

Vilken häftig idé att ha tjugotalsfest! Låter jättekul! Grattis i efterskott.

Svar: Tack!
Bea, Sara och Judit

Kommentera här: