Tema New York påbörjad!

Visserligen ska jag inte åka till New York än på ett tag, närmare bestämt strax efter påsk, men jag kunde inte hålla mig utan började läsa några guideböcker i veckan.
Normalt är jag inte typen som läser på ordentligt innan en resa, men jag tänkte att New York är så pass stort att man inte bara "kan ta det som det kommer" när bara har tio dagar på sig, utan man gör nog bäst i att läsa några kunniga guideböcker för att plocka ur just de guldkorn som man är intresserad av. Min svägerska (som jag ska åka med) och jag har planen att  ha något inplanerat varannan dag, medan dagarna som inte innehåller i förväg inplanerade turer får vi ta som de kommer och göra det vi får lust till just där och då. På det sättet hoppas vi kunna få uppleva både sevärdheter, museer och planerad shopping, men även att kunna ta det lugnt, sitta på kaféer och titta på New York-livet, låta fötterna leda oss vart de råkar eller ta en springtur eller picknick i Central Park.
 
Två av mina guideböcker, samt min anteckningsbok (till vänster) enkom inhandlad för syftet att planera denna resa. Visst är den tjusig?!
Ni som har varit i New York får gärna peppra mig med tips på vad som är värt att besöka, men även saker man bör undvika! Plus i kanten för bokrelaterade tips (bokhandlar, antikvariat, tjusiga bibliotek, osv).
 
 
 
1 Sofia:

skriven

Hej! Vad roligt att du ska åka till New York! Jag var där i maj och blev helt komplett kär!
Något du inte får missa är bokhandeln The Strand (ligger på hörnet av 12th Street och Broadway)
Det var som att kliva in i himmelriket ;)! Jag ville gå längre, men det ville ingen annan i mitt sällskap så jag tog en speedtur och till slut fick min sambo komma och hämta ut mig. Helt underbart! Höga hyllor efter hyllor med böcker i alla kategorier! Jag ska defintivt ägna en hel förmiddag/eftermiddag där nästa gång jag åker dit ;)!

Ett till tips: Packa lätt lätt lätt i en stor resväska, för du kommer shoppa loss ;)!

Trevlig resa!
/Sofia!

Svar: Åh tack, vad snällt! The Strand ska jag definitivt besöka! Tur att jag har en engelsklärare i sällskap som också gillar böcker! Det där med stor tom väska har jag förstått, planerar att göra så. Håll utkik i slutet av april så kanske du får se The Strand och andra bookish places här på bloggen. /Judit
Bea, Sara och Judit

Kommentera här: