Planer för sommaren!

Förutom bebis och hus, så har jag även en del läsrelaterade planer för sommaren. Vi får väl se vad det blir av dem, men jag har i alla fall gjort detta lilla kollage för att strukturera upp min sommarläsning.
 
 
♠ Efter att Lärarinnan gett Mad about The Boy (stör mig jättemycket på den titeln, borde det inte vara: Mad About the Boy?) 5 stjärnor på Boktipset är jag sugen på att se ifall även jag tycker att Bridget Jones tålt tidens tand.
 
♠ Sista delen i Anders Björkelids Berättelsen om BlodetFrostskymning har precis kommit ut i handeln. Förhoppningsvis har den kommit till mitt lokala bibliotek - annars får jag kanske påpeka detta lite försiktigt.
 
♠ Jag ska nog även ta och fortsätta med Nora Robert Boonsboro-trilogi, här i form av bok nummer två, Pojkvännen. Bok nummer tre kommer i höst.
 
♠ Döden på Pemberley och Slut hennes ögon gav mig mersmak av P. D. James. Näst på tur står Mord i sinnet.
 
♠ För något år sedan började jag läsa David Eddings Sagan om Belgarion. Jag hann med bok ett och två innan jag tröttnade och behövde en paus. I sommar är det hög tid att läsa de resterande tre.
 
♠ Jag har även tänkt att fortsätta med några deckarserier som legat vilande olika länge, nämligen Ann Cleeves Shetlandskvartett i form av den tredje boken Rött stoft. Sedan ska jag i och med Mörka strömmar  fortsätta med mina Indriðason.
 
♠ Jag planerar även att påbörja en ny deckarserie, nämligen Elly Griffiths böcker om Ruth Galloway, vilka har lovordats av både Lärarinnan och Flisan.
 
♠ Sedan har jag tänkt mig lite ungdomslitteratur i form av John Green Pappersstäder för att sedan göra en helomvändning och banka i mig lite klassisk litteratur i form av Gogols Kappan - då min litterära bildning när det kommer till ryssarna tydligen är sorligt eftersatt enligt Lärarinnans make Magistern. =)
 
Hur många tror ni att jag kommer att beta av? Själv ställer jag mig skeptisk till min egen insats. Det är roligare att bli positivt överraskad än att klanka ned på sig själv för att man inte läst det man föresatt sig att läsa. Sedan får man inte glömma att sommar är sommar och om det är något som sommaren ska vara förknippad med så är det väl nöjesläsning.
 
Trots att det bara är början av maj nu, så tänker jag ändå sparka i gång min lässommar redan nu. I går inleddes min föräldraledighet, så sommaren känns inte så avlägsen.
 
 
 
1 Iza:

skriven

Bra sommarplaner, liten bebis i famnen och läsning går utmärkt ihop! Jag läser Pojkvännen just nu :)

Kommentera här: