De skandalösa!

Efter att ha läst En enda natt kände jag att jag var i behov av mer Ahrnstedt och eftersom jag ännu inte äger den sista boken om slottet Wadenstierna tog jag en tur till bibblan och lånade den.
 
Magdalena Swärd är utblottad och skandaliserad och tvingas därför att ta anställning som sällskapsdam åt en ung friherrinna vars föräldrar hoppas ska kunna snärja Greve Gabriel Gripklo. Med sin vassa tunga och strikta klädsel står Magdalena för allt som Gabriel ogillar hos kvinnor. Den dekadente greven representerar i sin tur allt det hon föraktar hos män. Men en avslöjad hemlighet, ett nattligt möte och ett galet vad leder till en passionerad och allt mer skandalös romans.
 
De Skandalösa blev till en härlig stunds romantisk och underhållande avkoppling för mig. Precis så som det ska vara med romance. Jag gillade den här bättre än vad jag gillade Överenskommelser, men Betvingade är nog fortfarande min favorit bland Simonas historiska romaner. Med kvick dialog och en hel del humor blandat med romantik och passion kan De Skandalösa inte bli annat än en av månadens favoriter.
 
En sak som jag dock kan störa mig lite på och som egentligen inte bara har med den här boken att göra, utan med romance överlag, är när människor klagar över att böckerna känns förutsägbara. Eller när personer som ska betygsätta en romantisk bok ger den ett sämre betyg just för att den är förutsägbar. En liten struntsak kanske, men den gör ändå mig oerhört frustrerad. Om man inte gillar förutsägbara böcker ska man nog hålla sig långt borta från klassisk romance och välja någon annan genre. Att jag vet att det ska sluta lyckligt och att killen och tjejen som boken kretsar kring faktiskt får varandra på slutet är ju hela anledningen till att jag läser romantik. Jag vill inte bli besviken. Jag kan nog till och med gå så långt som att säga att jag personligen helst inte ens ser några större konflikter i handlingen (även om jag vet att det är just dessa konflikter som ska föra handlingen framåt). Det kan bero på att jag som person är ganska konflikträdd av mig, men för mig räcker det med att det sker ett litet misstag av något slag, gärna ett lite humoristiskt. Eller ett litet, litet bråk om nu karaktärerna måste hamna i konflikt. Men allt för mycket konflikter gör mig bara frustrerad är jag rädd... Nej, nu är det slutsvamlat för detta inlägget. Har ni inte läst nåt av Ahrnstedt än - Gör det!
 
 
 
 
 
1 Iza:

skriven

Även om man vet att det slutar lyckligt så är det ju vägen till målet som räknas :)

2 Catharina:

skriven

Håller med dig, jag kan bli rejält besviken om det inte går som jag hoppats, älskar lyckliga slut.
Ahrnstedts böcker är underbara!

3 Elisabet Nielsen:

skriven

"Slutar det tragiskt är det finlitteratur.
Slutar det lyckligt är det romance."

Simona Ahrnstedts definition på romance är nog en av de bästa jag sett. Den roligaste, i alla fall.

4 Furienna:

skriven

Tyvärr är "De skandalösa" den sämsta delen i den här serien. Simona lägger ner för mycket tid på sexscenerna och för lite tid på hur det var på 1600-talet. Men den var ändå klart läsvärd.

Kommentera här: