En oemotståndlig affär!

En efterlängtad uppföljare, eftersom jag tror att många med mig satt i liknande tankar efter första boken, nämligen: NEJ! Det får inte sluta så här! Och vilken tur att det inte gjorde det heller. I En oemotståndlig affär får vi åter följa Anna Holm. Hennes son Lucas har hunnit bli tre år och Anna ägnar dagarna åt att jonglera livet som småbarnsmamma och styrelseordförande för Vansbo fastigheter...
 
På en mässa i Cannes träffar Anna den karismatiske bankmannen Fabian och sveps in i en passionerad relation. Men det är inte bara passionen som lockar henne Fabian kommer också med ett helt oemotståndligt affärserbjudande, en stor fastighetsaffär i Berlin. Det innebär mer tid för Anna i Berlin, och mer tid tillsammans med Fabian. Samtidigt har hon konstant dåligt samvete när det gäller Lucas. Hon är alltid sist att hämta på dagis och blir mer och mer irriterad på dagisfröken Filip, som Lucas avgudar. Filip med sina slitna jeans och t-shirt och sina oceanblå ögon som verkar se rakt igenom henne.

Man ska skilja på affärer och nöjen eller behöver man verkligen det? Affären med Fabian kräver allt mer av Anna, både i jobbet och privat. Snart känner hon att hon håller på att tappa fotfästet. Och som om det inte vore nog vägrar Filip lämna henne ifred. Nu vill han till och med träffa henne och Lucas och fika! Vad är det han är ute efter egentligen? 
 
 
 
Anna är en karaktär som jag till en början har lite svårt för. Men det spelar inte så stor roll i det här fallet, det gör bara att jag uppskattar hennes resa i boken desto mer. Finns det något bättre än att läsa om hur en karaktär som strulat till det för sig, äntligen får rätsida på livet igen? Nja, det skulle vara om karaktären hittade äkta kärlek då... Vilken lyckoträff att boken innehåller lite av båda :)
 
Birgitta Bergin skriver berättelser som är lätta att ta till sig och man kan utan vidare sluka hennes böcker på en enda dag. Jag hade i alla fall svårt att låta bli. Handligen driver på bra och språket är rappt och lättläst, dessutom är boken, tillsammans med sin föregångare, sååå fin i bokhyllan. Att Bokfabriken skapar snygga böcker måste ni väl hålla med om?
 
Jag ser fram emot att få se vad Bergin hittar på härnäst!
 
 
 

Kommentera här: