Spänningsutmaningen December: Du!

Du av Caroline Kepnes fångade mitt intresse i samma stund som den släpptes, men jag stod emot och köpte den inte förrän den kom i pocket. I boken följer vi Joe som blir besatt av Beck i samma stund som hon kliver in genom dörren till bokhandeln där han arbetar. En mörk och störd kärlekshistoria tar sin början.
 
Boken beskrivs som en blandning av Girls och American Psycho, nu har jag inte sett den senare, men jag kan gott tänka mig att det stämmer. Du är sådär härligt vidrig. Kärleken, eller snarare besattheten som Joe känner för Beck gör handlingen lika fängslande som osmaklig och äcklig. Jag ryser bara jag tänker på det. Ingen karaktär i boken framstår som sympatisk och det känns på ett sätt lite konstigt att läsa en bok där man inte har någon favorit. Ändå måste jag säga att Kepnes debut var något alldeles extra. Om det var språket, stalkandet eller bara den skruvade handlingen vet jag inte, men Du är en bok jag sent kommer att glömma.  
 
 
 
 
 
 
 
 
1 Lena:

skriven

Tack för tipset. Den där kan säkert vara spännande att läsa.

2 Åsa:

skriven

Intressant. Tjuvläste blurben av Stephen King där på bokframsidan på bilden och blev lite nyfiken. Men "osmaklig och äcklig" lät ju förstås inget vidare. ;)

Kommentera här: