Spänningsutmaning Januari: På slaget tolv!

Månadens läsning till spänningsutmaningen föll på en Nora Roberts. Det gäller att passa på när man kan slå två flugor i en smäll.
 
Jag har tidigare bara läst två av Nora Roberts spänningsromaner. Den första var Mördande Hetta, som jag tyckte var okej. Den andra var första delen i hennes In Death serie, som har närmare 40 delar vid det här laget, och det gillade jag betydligt bättre. 
 

Phoebe MacNamara är en av Savannahs bästa gisslanförhandlare, och det är högst personliga erfarenheter som påverkat hennes yrkesval. När hon var tio år gammal hölls hela hennes familj som gisslan under hot och psykisk terror, och från den dagen visste hon vad hon ville ägna sitt liv åt. En dag råkar Phoebe ut för ett brutalt överfall - i polishuset - och kort därefter börjar hon motta hotfulla meddelanden. Hon hör också ofta en vissling utanför fönstret, alltid samma melodi. Vad betyder det? Är det i själva verket någon av hennes kolleger som är den anonyme förföljaren?

Även om jag tyckte att På slaget tolv var en bra bok, kände jag stundtals att Roberts drog ut lite för mycket på historien. Handlingen kunde gått betydligt snabbare fram. Det kändes som om jag väntade och väntade på ett slut som aldrig kom. Det gjorde det så klart, men väl där blev det aldrig riktigt så spännande som jag hade hoppats. Jag hade nästan förväntat mig att Phoebe skulle hamna i någon slags livshotande, men ack så spännande, krissituation. Fast det är klart, det hade kanske varit lite för uppenbart, och Phoebe hade ju förstås redan varit med om en hel del hemskheter under bokens gång.

Att läsa om en gisslanförhandlare, var intressant, även om det säkert inte var särskilt autentiskt. Kärleksintresset i boken, lottovinnaren som jag just nu inte minns namnet på, övertygade inte riktigt mig. Jag vet inte om Roberts ansträngde sig för mycket för att göra honom till "den perfekte mannen", jag blev i alla fall inte helt övertygad. Jag menar, jag kan ju inte ens komma ihåg vad han hette, så värst charmad blev jag alltså inte.

Sammanfattningsvis: En helt okej spänningsroman, men den går inte att jämföra med de läsupplevelser som jag fått från två andra Roberts-böcker denna månaden. Men så har jag ju alltid föredragit hennes mer romantiska böcker...

 

 
1 Ewelina:

skriven

På slaget tolv har jag själv inte läst, men jag har läst några andra av Roberts spänningsromaner. Lät intressant att läsa om en gisslanförhandlare.

2 Lena:

skriven

Är faktiskt riktigt sugen på att läsa någon spänningsroman av Nora Roberts.

3 Anna:

skriven

Har inte läst ngt av Roberts. Vilken av de romantiska är du mest förtjust i? :)

Svar: Mina favoriter hittills är nog serien om bröderna MacKade och serien om Systrarna i Clare.
Bea, Sara och Judit

4 Marie Eggimann:

skriven

Den har jag läst och faktiskt tyckte jag den var riktigt bra, men jag gillar Nora Roberts spänningsromaner. Kärlek nej det är inte för mig :)

5 Freja:

skriven

Jag läste mycket Nora Roberts förr, men tyckte de började likna varandra så mycket att jag inte längre överraskades. Hon är bra på att bygga upp en historia!

Kommentera här: