Odödlig

Valet till Spänningsutmaningen i juli föll på ännu en Bolton, nämligen Odödlig!
 
Elvaårige Barney Roberts - liksom alla andra som läser dagstidningarna - vet att mördaren snart kommer att slå till igen. Offret kommer att vara ännu en pojke, som han själv. Kroppen kommer att ha tömts på blod och lämnats kvar någonstans på en strand längs Themsen. Det kommer inte att finnas några ledtrådar för London-poliserna Dana Tulloch och Mark Joesbury. Ingen förvarning om vem som blir nästa offer. Ingen riktig anledning för Barneys vän och granne, Lacey Flint, att bli involverad, eftersom hon är ledig från sitt jobb på Londonpolisen - och inte en chans att hon ska kunna hålla sig borta.
 
När det kommer till kluriga intriger och överraskande vändningar, vet jag inte om jag har läst någon skickligare än just Bolton. När jag läser henne böcker sitter jag på helspänn. Inom mig försöker jag memorera varenda mening jag läser för att kunna snappa upp ledtrådar till mördaren. Men boken är så skickligt skriven, den driver mig i min jakt på mördaren, precis dit det är meningen. 
 
Jag får upp misstanken för en person och sitter som på nålar och väntar på att utredarna också ska göra samma koppling. När de väl når dit, har jag en ny misstänkt och processen börjar om igen. Upplägget på boken är så effektivt och texten så fängslande att det bara inte går att lägga den i från sig. Det kan inte bli något annat än full pott. Det är så här deckare ska skrivas, i alla fall om det är jag som ska läsa dem.
 
 
 
 
1 Monika:

skriven

Denna tycker jag är Boltons bästa, hittills och det är också den enda där jag inte lyckades lista ut vem som gjorde det :)

2 Marie Eggimann:

skriven

Det är en serie jag måste ta tag i, har läst bok 1.

Kommentera här: