Det har alltid varit du av Sofia Fritzson

Redan när de första fristående delarna av Sofia Fritzsons novellsamling släpptes hade jag förmånen att få läsa några av dem. Det var under våren 2014 och då läste jag; Jag glömde en grej i garaget, Hunden, fisken och kamelen och Mot väggen i en hiss. Nu har novellerna kommit ut igen och den här gången är det Sofia som själv står bakom utgivningen, med hjälp av Type & Tell. Även den här gången som e-bok men också i häftat format. Båda med ett nytt och somrigt omslag.
 
Första gången jag läste fastnade jag speciellt för novellen om Jesper och Emmi. Då hette den Hunden, fisken och kamelen. Nu är istället varje novell namngiven efter sin huvudperson och novellen heter således Jesper och han är fortfarande en favorit. Jag hittade en till i Jonna, blomsterhandlaren med en alldeles för snygg och på gränsen till för ung granne.
 
Det jag gillar mest med boken är den röda tråden som löper genom samtliga noveller. Människor och platser återkommer och alla karaktärer har en koppling till varandra. Det ger en helhet som jag verkligen uppskattar. För är man som jag, lite lätt romanceskadad, vill man gärna att alla ska få sina lyckliga slut. Dessutom ökar det läsupplevelsen och jag fann att jag gillade novellerna ännu mer den här gången. Det är välskrivet och den röda tråden gör att det känns välkomponerat. Romantik och passion är huvudingredienserna, men Det har alltid varit du innehåller också humor och vardagens verklighet. 
 
Jag rekommenderar varmt boken till den som behöver en liten romancepaus i vardagen. Läs novellerna en och en eller sluka dem alla på en gång. 
 
 
 
Besök gärna bloggen i morgon igen för en liten intervju med Sofia och en utlottning!
 
 
 
 
 
1 Sofia Fritzson:

skriven

Tack så mycket för värmande ord :)

Kommentera här: