Spänningsutmaningen November: Offer utan ansikte

En träslöjdslärare hittas brutalt mördad i sin slöjdsal. Bredvid kroppen har mördaren placerat ett klassfoto från början av 1980-talet, med mordoffrets ansikte överkryssat.

Fabian Risk återvänder med sin familj till hemstaden Helsingborg efter att i många år ha varit verksam vid Stockholmspolisen. Knappt hinner de anlända till det nya huset förrän han blir inkallad att bistå i utredningen av mordfallet. Offret är en av hans gamla klasskamrater och snart står det klart att mördaren följer en minutiöst utarbetad plan, som långt ifrån är slutförd.
 
Äntligen! En deckarförfattare som inte håller tillbaka utan istället brer på lite extra. Offer utan ansikte skördar offer snabbar än jag hinner bläddra och mördaren är en mästare på avancerade och kluriga mordplaner. Somliga kanske tycker att det blir lite för mycket, särskilt i samband med Fabian Risk som ständigt går emot order och kör sitt eget race genom i stort sett hela boken, men inte jag.
 
Jag fick nästan lite Keplervibbar och eftersom jag är väldigt förtjust i deras superpolis Joona Linna, var det självklart något positivt. Uttryck som "less is more" eller vår svenska favorit "lagom är bäst", passar då rakt inte till att beskriva vare sig böckerna av Kepler eller Offer utan ansikte. Nej, ju mer desto bättre, är en mer passande beskrivning och i de fallen är jag mer än beredd att hålla med.
 
Jag ville bli underhållen.
Och blev det också.
 
Ahnhems uppföljare, Den nionde graven, hamnar så klart på önskelistan.
 
 
 
 
 
1 Lena:

skriven

Den här har jag sett på många bloggar. Är riktigt nyfiken på den.

2 Freja:

skriven

Låter som något för mig, jag gillar när det öser på, så länge det finns logik!

Kommentera här: