Spänningsutmaningen Oktober: Lotus blues!

Efter lite pepp på instagram bestämde jag mig för att ta mig an Lotus blues till spänningsutmaningen i oktober. Det visade sig vara ett alldeles utomordentligt val och jag är taggad inför fortsättningen. Jag har tidigare bara läst en bok av Kristina Ohlsson och det var första deckaren i hennes serie om Fredrika Bergman. Det blev aldrig av att jag fortsatte att läsa den serien, men Lotus blue var något helt annat. Den kändes mörkare, smutsigare och framför allt råare.
 
Dagen då allt går åt helvete regnar det. En desperat man kommer till advokat Martin Benners kontor och berättar att hans syster behöver hjälp. Det är bara det att systern är död. Innan hon tog sitt liv erkände hon fem mord. I tidningarna kallades hon seriemördare och gavs namnet Sara Texas. Nu vill brodern ge henne upprättelse - och samtidigt hitta hennes försvunne son Mio.

Boken var omöjlig att lägga ifrån sig, detta trots att huvudpersonen Martin Benner var allt annat än sympatisk till en början. Under bokens gång tar historien flera oväntade vändningar och ingenting är riktigt så som det uppfattades från första början. Allt medan mystiken tätnar minskar min irritation över Martin. Jag gillar verkligen när man inte riktigt tycker om huvudpersonen till en början, men hur intresset sedan ökar, hur någonting byggs upp mellan läsaren och karaktären under bokens gång och gör att man ändrar sin uppfattning totalt. Det får mig att känna att jag varit delaktig och påverkats av det jag läst. 
 
Att utöka boksamlingen med Mios blues blir snart ett måste för Lotus blues var en av de bättre deckarna jag läst i år. Är man dessutom namne med bokens påstådda seriemördare, ja, då måste man ju bara få veta hur det går.
 
 
 
 
 
1 Bokmumriken:

skriven

Älskar denna! Mios blues var också toppen! Gillar även hennes böcker om Fredrika Bergman, läste nyss hela serien.

2 Lena:

skriven

Är otroligt sugen på att läsa Kristina Ohlsson.

3 Freja:

skriven

Jag har läst om Fredrika och har haft svårt att komma överens med henne, så jag kanske ska kolla den här serien istället!

4 Åsa:

skriven

En bokserie/författare man blivit nyfiken på genom andra bokbloggare. Och det här ovan låter ju sen onekligen lovande. :)

Kommentera här: