Författarintervju: Nellie C. Lind

*Eftersom bloggen låg nere stora delar av onsdagen passar jag på att återigen att publicera det här inlägget. Under dagen tipsade jag även om boken Deny Me If You Can.
 
På bokmässan hittade jag till Sense of Romance förlagsmonter. Glad i hågen över att ha hittat lite paranormal romance på bokmässan, köpte jag på mig fyra böcker och kastade mig över den första så fort jag kom hem. Jag läste, gillade och tänkte att det här måste jag tipsa om på bloggen. Jag mejlade Nellie och undrade om hon ville ställa upp och berätta lite om sig själv och sitt förlag, samt svara på lite frågor och det ville hon gärna. 
 
Så varsågoda! 
 
 
 
 
Mitt namn är Nellie Zygmundt och jag skriver under pseudonymen Nellie C. Lind (www.nellieclind.com). Jag kommer ursprungligen från Polen, men har bott sedan 1985 i Sverige. Idag bor jag i Stockhom tillsammans med min tolvårige son. Jag är sedan tidigare utbildad hudterapeut. Jag drev en egen hudvårdssalong i några år innan jag valde att byta yrke och satsa på min stora passion - böcker. Jag har alltid skrivit och alltid haft lätt för att komma på historier. Jag har idag publicerat fyra romaner och tre noveller. Jag driver även förlaget Sense of Romance (www.sense-of-romance.com) som publicerar romantik på engelska för vuxna. Förlaget publicerar allt från erotik till historisk romantik och science fiction. Fokus ligger på e-böcker som publiceras på Amazon, men tryck förekommer också i små upplagor. Allting är fortfarande nytt och under utveckling, men behöver man hjälp med ett omslag/inlaga till sin bok kan man vända sig till mig.

 

1. Vad var det som fick dig att våga satsa och starta ett eget förlag?

Det var inte ett svårt beslut att fatta. Jag ville ha full kontroll över mina böckers produktion samt på grund av att de böcker jag skriver inte är särskilt accepterade här i Sverige ännu. Jag gör idag alla mina omslag och inlagor själv samt hjälper andra förlag och författare med detta.

 

2. Har det alltid varit det övernaturliga som lockat dig i ditt skrivande, eller finns det andra genrer som du vill utforska?

För mig har romantik alltid varit huvudgenren. Att det sedan förekommer något övernaturligt i boken är bara kul. Jag läser allt från contemporary romance till science fiction och fantasy.

 

3. När det kommer till övernaturliga varelser, har du någon favorit att läsa och skriva om?

Jag gillar att läsa om änglar, men för mig är det framför allt berättelsen som avgör om jag är intresserad av att läsa boken eller inte. Sedan spelar det inte så stor roll om boken handlar om vampyrer, shapeshifters eller något annat övernaturligt.

 

4. Har du några boktips och/eller författartips till oss som också gillar paranormal romance?

Jag kan absolut rekommendera att läsa Laurann Dohners böcker om man gillar erotik. Hon har många olika genrer att erbjuda, till exempel cyborger och en serie som heter New Species. Jag kan även rekommendera Felicity Heaton samt Cynthia Sax.

 

5. Hur ser din närmaste framtid ut? (Med skrivprojekt, boksläpp osv.)

Just nu arbetar jag på en bok som heter "Her Cyborg". Det är bok 1 i serien Bound by Her som handlar om cyborger.

 

 

 

 

 

Här är ett litet smakprov:

Can't find Mr. Right? Why not create him? MedAct is the company that can make all your dreams come true! Just give them a call and let them create the perfect man for you. But remember, you can never give him up because that will kill him, literally.

 

6. Har du några skrivtips eller goda råd att dela med dig av till den som också vill satsa på övernaturlig romantik?

Det verkar inte som om många förlag här i Sverige är särskilt intresserade av romantik. Det verkar som om det är mest deckare som gäller här eller liknande. Därför skulle mitt råd vara att skriva på engelska och söka sig utomlands. Jag publicerar mina böcker på Amazon och där är erotik/romantik en av de genre som säljer mest. 

 

 

Tusen tack Nellie för att du ville vara med på bloggen och stort lycka till med din fortsatta utgivning!!

Fler böcker av Nellie kommer recenseras på bloggen inom kort.

 

 

Kommentera här: