Spänningsutmaning Augusti: Bara ett barn

Bortom varje rimligt tvivel av Malin Persson Giolito har länge stått oläst i bokhyllan och eftersom det är del två i serien om advokaten Sophia Weber, bytte jag glatt till mig den första delen, Bara ett barn, under Stora Bokbytardagen i år.
 
Alex Andersson är en märklig unge. Han hamnar ideligen i nya slagsmål, har svårt att koncentrera sig i skolan och sitter och somnar på lektionerna. Han pratar knappt och säger han något så svär han bara. Men en dag upptäcker hans lärare något som får henne att slå larm. Hon tror att hon har förstått varför Alex har problem. Misstankarna tas på största allvar. Alex tvångsomhändertas av socialen och polisen inleder en brottsutredning för att ta reda på vem det är som har behandlat Alex så illa. Sophia Weber, delägare på en liten advokatbyrå i Gamla stan, utses till Alex advokat...
 
 
 
Nja, just den här boken blev ingen höjdpunkt för mig. Jag mådde lite för dåligt över att läsa om Alex, för att inte tala om hans mammas små avsnitt där hon delade med sig av sin syn på föräldrarollen. Det blev för mycket helt enkelt, med tanke på att jag själv har barn i samma ålder. Visst har författaren lyckats, när skildringen griper sig fast och inte riktigt vill lämna mig i fred. Det är bra gjort. Men jag föredrar ju helst att läsa om sådant som gör mig glad. Något trevligt, mysigt, romantiskt och avslappnande.
 
Det är ändå mycket möjligt att jag fortsätter serien,om nu inte uppföljaren också handlar om barn som far illa. Jag fick aldrig någon riktig känsla för just Sophia Weber i Bara ett barn, men ger henne gärna en chans till.
 
 
 
 
 
 
 
 
1 Lena:

skriven

Det kan vara oerhört svårt att läsa om barn som far illa.

2 Åsa:

skriven

Helt okänd bok/författare för mig.

3 Marie Eggimann:

skriven

Den står i min pockethylla och väntar

Kommentera här: