Fjärilarnas stad!

Konstgjorda människor, lyx och cyberkärlek.
 
Fler ord behövdes inte för att jag skulle nappa.
 
 
 
Artonåriga Vega bor på den fattiga sidan av muren, dömd att varken synas eller höras. En natt gör hon och hennes bästa vän det förbjudna: de smiter in i staden där de rika och vackra bor. Där träffar hon Fenix. 
Han står för allt hon själv saknar och hon börjar drömma om ett nytt liv. Men under stadens glansiga yta rör sig mörka krafter och Vega inser att det finns kopplingar mellan henne och de attacker och kidnappningar som skakar samhället. Hur låter man bli att tappa bort sig själv när man inte längre vet vem man är? Och vem vågar man lita på i en värld där alla har något att dölja?
 
Jag upplevde Fjärilarnas stad som en frisk fläkt och författaren har skapat en värld som väckte både mitt intresse och min nyfikenhet. Bokens dryga 230 sidor tog följaktligen slut alldeles för snabbt och jag hade gärna läst mer om Vega och Fenix. Samtidigt tycker jag att det är bra att formatet är såpass kompakt. Handlingen tillåts inte stå och stampa och både kärlekshistorien mellan Fenix och Vega, samt mysteriet som de blir indragna i, borde locka även den mest lättuttråkade läsare.
 
Världsbygget och den futuristiska tekniken är fantasifull, påhittig och bidrar till läsnjutningen. Tillsammans med spänningen och kärleken blev det en vinnande kombination för mig. Fjärilarnas stad är ett science fiction-äventyr som man inte vill lägga ifrån sig förrän man avslutat det.
 
Tack till Affront för boken! Tumme upp för fin utgivning, sånt här vill jag se mer av på den svenska bokmarknaden.
 
Ni missar väl inte att vi just nu lottar ut ett exemplar av boken på Instagram? Följ beasbokhylla och lämna en kommentar i tävlingsinlägget, så är du med och tävlar! Men skynda, för på måndag drar vi en vinnare.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: