Du glädjerika sköna

Det var under en solig dag på Gotland då jag befann mig på en sandstrand som ett mejl från författaren Sara Olsson trillade in på Beas bokhyllas mejlkonto. Bokens beskriving fångade mig direkt. Den kändes helt enkelt som perfekt sommarläsning. Lättsam, rolig och underhållande!
 
Nina har allt hon någonsin drömt om; ett lyxigt liv i huvudstaden med obegränsad budget, en man som avgudar henne samt en älskare vid sidan av. Allt flyter på tills ett sista snedsteg vänder upp och ner på allt. Nina flyr till sin hemstad Hallavik där hon tvingas flytta in till sin mamma och dennes fru. Livet är rätt uselt. Tills hon träffar Johanna; en vild och frigjord kock som trivs med sig själv och sitt yttre. Hon är jordnära och självständig, roar sig med yngre killar och gör allt och lite till för att slippa nya grannar. Man kommer långt med döda möss och stringklädda dallrande rumpor! 
 
 
 
Det ska vara lätt och roligt att läsa, någon som Sara Olsson verkligen tagit fasta på med den här boken. När jag fick hem Du glädjerika sköna hade jag först inte tänkt läsa den med en gång eftersom jag var mitt uppe i en annan bok. Men så testläste jag första kapitlel och sedan ett till. Jag lade ifrån mig boken bara för att återvända en timme senare och läsa lite till och lite till och där någonstans insåg jag att jag lika gärna kunde läsa hela. Kocken Johanna är en karaktär jag inte kan låta bli att gilla, så härlig och naturlig som hon är. Nina däremot har mindre smickrande drag och fattar beslut jag som läsare inte vill ställa mig bakom, ändå sympatiserar jag på ett sätt med henne.
 
Du glädjerika sköna är ren läsglädje berättat med en stor portion humor. Min humor, ska tilläggas, så det var kanske inte konstigt att den här boken passade mig som handen i handsken.
 
Boken kan du köpa bland annat köpa via Bokus och Adlibris!
 
Blev du nyfiken på Sara Olsson? Håll utkik på bloggen för snart gör hon ett författarbesök hos oss!
 
 
 
 

Kommentera här: