Kemisten

När jag fick ett mejl med ett erbjudande om att läsa Stephenie Meyers nya roman kunde jag inte tacka nej. Det var ganska många år sedan nu som jag läste Twilight-böckerna och scifi-boken Genom dina ögon och jag är långt ifrån den enda som undrat vad Stephenie Meyer ska hitta på härnäst.
 
Med nya boken Kemisten skriver Meyer för en äldre publik och utan övernaturliga inslag. Istället är det spänning, konspirationer, action och gift för hela slanten. 
 
Hon är en före detta agent på flykt från sina tidigare arbetsgivare. Att hon var anställd av USA:s regering var det väldigt få som kände till. Expert inom ett område som få vet existerar på en enhet som knappt någon ens visste fanns. Och när enheten bestämde att hon utgjorde ett hot, var hon tvungen att gå under jord. Nu lever hon från dag till dag, ständigt på resande fot, ständigt med en ny identitet. Hennes före detta arbetsgivare har dödat den enda hon litade på, och de är ute efter någonting hon vet. De vill se henne död, och det omedelbart.

När hennes före detta hanterare erbjuder henne en väg ut inser hon att det är hennes enda alternativ för att bli kvitt hotet mot sig själv. Men det betyder att hon måste utföra ett sista uppdrag för sin före detta arbetsgivare. Uppdraget visar sig inte alls vara en väg ut utan snarare göra hennes liv mer farligt. Hon förbereder sig för den största utmaningen hon någonsin ställts inför. Samtidigt för uppdraget henne samman med en man som ytterligare komplicerar hennes möjligheter att överleva. Hon inser att hon måste använda sina talanger på ett sätt hon aldrig tvingats göra förut.
 
Den här boken var betydligt mer omfångsrik än vad jag trodde att den skulle vara, ändå flög sidorna fram. Meyer skriver lättläst och engagerande och då gör det inget att boken är över 500 sidor. Jag fastnade direkt och gillade boken väldigt mycket. Meyer bjuder på en positiv överraskning med Kemisten. Både spännande stunder i högt tempo, men också romantik. Historien kändes som en riktigt bra Hollywood-rulle och jag hoppas att filmversionen kommer så småningom för den ska jag se! Var jag nyfiken på Meyers framtida utgivning förut så är jag det ännu mer nu.
 
Jag kan rekommendera Kemisten till alla som gillar fartfylld läsning med driv. Har man problem med romantiska subplots och kärlekshistorier som utvecklas snabbt (för det är lite instalove-varning i Kemisten) kanske man ska välja en mer renodlad thriller. Jag älskade såklart kombinationen spänning och romantik, men det förvånar väl er knappast ... 
 
 
 
 
 
 
 
1 Boklysten:

skriven

Den blir jag nu nyfiken på! Kanske något för mig?

2 Monika:

skriven

Kemisten har jag stående här, den ligger ganska högt på att-läsa-listan :)

Kommentera här: