Spänningsutmaning Februari: Par i brott!

Trots att boken är uppbyggd av noveller, tog det sin lilla tid att ta sig igenom Par i brott. Inte för att det var något fel på boken, utan på grund av att jag och min man hade den som högläsingsbok om kvällarna och de allra flesta kvällar i veckan är småbarnsföräldrar ganska trötta :)
 
I Par i brott får vi följa två av Agatha Christies mindre kända detektiver - Tommy och Tuppence. Ett gift par som i samarbete med Scotland Yard tar över Blunts Briljanta Detektivbyrå, i ett försök att avslöja ryska spioner som har använt byrån som en förmedling av hemlig information. För att inga misstankar ska uppstå driver Tommy och Tuppence byrån som vanligt och tar sig an allt från mord till stulna juveler.
 
Mysterierna i den här boken imponerar kanske inte lika mycket som de i tidigare böcker jag läst av Christie, men det gifta parets diskussioner och smågräl är ofta ganska komiska och fick både mig och maken att skratta lite då och då. Så på det stora hela var det underhållande och lättsmält läsning och jag läser gärna någon av romanerna om Tommy och Tuppence i framtiden. Tv-serien är såklart också ett måste!
 
Par i brott (inbunden)
 
 
 
 
 
 
 
 
1 Lena:

skriven

Agatha Christie är ju aldrig fel när man skall läsa spänningsböcker.

2 Boklysten:

skriven

Jag tyckte om den här boken.

3 Bokdamen:

skriven

Länge sen jag läste något av Christie känns som att det börjar bli dags för det.

4 Marie Eggimann:

skriven

Jag har den liggande på mitt nattygsbord och ska snart sätta tänderna i den.

Kommentera här: