Bokcirkelträff:Det lilla bageriet på strandpromenaden

I veckan var det dags för en träff med bokcirkeln igen. Vi träffades hemma hos Julia och efter flera dagar med ostadigt väder sken solen och det var riktigt varmt ute. Vi bjöds på nybakat bröd vilket passade perfekt med tanke på boken vi läst. Den kretsar ju precis som titeln antyder en hel del kring just bröd.
 
Polly hade allt: jobb, bostad och pojkvän. En konkurs senare är hon alldeles ensam och när hon flyttar till ett rum ovanpå ett nedlagt bageri i en fiskeby återupptar hon sitt största intresse. Snart sprids doften av hennes nybakade bröd över strandpromenaden. Givmilt delar hon det med en skadad lunnefågelunge och de nyfunna vännerna, fiskaren Tarnie och hans besättning. Pollys buttra hyresvärdinna driver ortens bageri, men hennes bröd blir sämre för varje år som går, och hon känner sig hotad när allt fler föredrar Pollys bröd. Fast besluten att nå dit hon vill utan att trampa på någons tår tar Polly små men lyckosamma steg framåt. Och när hon får kontakt med den hemlighetsfulle biodlaren Huck och hans stormrike vän Reuben tar ett nytt kapitel i hennes liv sin början.
 
Jag tror vi alla kunde enas om att boken var mysig och lättläst, som en bra feelgood ska vara. Som strandläsning i sommar skulle jag absolut rekommendera den vidare. Särskilt om man gillar lunnefåglar och bröd.
 
 
 
 
 
Nästa bok på tur blir en Kate Morton!
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: