En av de sista av Annah Nozlin

Under förra veckan fick jag förmånen att läsa Annah Nozlins debut En av de sista, första delen i Ekens dotter. Annah släppte nyligen sin fjärde bok och beskiver sin utgivning som medeltidsinspirerad fantasy, rekommenderade från 11 år och uppåt. Vill ni veta mer om Anna går det bra att besöka hennes hemsida, men besök också bloggen i morgon då hon gör ett litet författarbesök här hos oss!
 
I En av de sista får vi möta tioåriga Kel som plötsligt rycks iväg från platsen hon vuxit upp och skiljs från sin älskade bror. Jakten på häxor gör att hon inte längre är trygg och istället blir Irvs fästning hennes nya hem.
Men Kel är ingen häxa, hon är dotter till en trädälva och hon är en av de sista av sitt folk. Trots att det annars bara är pojkar som utbildas vid fästningen får Kel lära sig både svärdskonst, om örters helande verkan och mer om sitt folks historia och händelserna som ledde fram till deras fall. Åren går men det visar sig att inte ens Irvs fästning är en tillräckligt säker plats för Kel.
 
 
 
Jag tyckte att boken var ett härligt fantasyäventyr och en välskriven debut som lockar till fortsatt läsning. Detaljrikedomen är stor, ändå är boken lättläst. Perfekt för både yngre och äldre som har ett intresse för historia eller hyser förkärlek för fantasy. Jag hör till den senare gruppen och gillar världen som Annah byggt upp. Trädälvorna är ett fascinerande folk som jag ser fram emot att få läsa mer om.
 
Tiden med Kel är inte bara ett äventyr, utan också historien om en ung flickas uppväxt i en mansdominerad miljö. Som ensam kvinna på Irvs fästning är hon annorlunda och som trädälva ännu mer. Att hitta vänner, kärlek och sig själv, visar sig inte alltid vara så lätt.
 
Andra och sista delen i Ekens dotter heter Splittrade skärvor och hamnar självklart på vill-läsa-listan inför framtiden. 
 
 
Glöm inte att besöka bloggen i morgon igen för en hälsning från författaren!
 
 
 

Kommentera här: