Klinik 13

Klinik 13 av Sofia Einerot, utgiven på Calidris förlag, fick bli mitt val till månadens spänningsutmaning. Boken beskrivs som en nervkittlande spänningsthriller och borde därför passa perfekt. Lägg sedan till att den utspelar sig i sjukhusmiljö och jag var helt såld. Det var längesedan jag läste något sådant och jag var verkligen på humör för något riktigt spännande. 
 
Med huvudet mot knäna och armarna hårt virade runt benen sitter Jennifer ensam i sitt rum. Samma rum som hon suttit inlåst i de senaste åtta åren. Tankarna snurrar ... 
Gränsen mellan drömmar och verklighet suddas ut och efter ett livsavgörande val fattar Jennifer beslutet att rymma från den mardröm hon lever i.
 
 
 
Beskrivningen är kort och avslöjar egentligen inte alls mycket och i det här fallet tycker jag att det är en genidrag. För historien som utvecklas bit för bit känns både ny och oväntad, samtidigt är anspelningarna vaga, frågetecknen många och det är svårt att förutspå vilka vändningarna handlingen ska ta. Klinik 13 var en positiv överraskning, helt klart.
 
 
Huvudpersonen Jennifer är lite av ett mysterium, både för läsaren och för karaktären själv. Vad har hänt och vem kan hon egentligen lita på? Jennifer vet inte, vi vet inte och det är det som är tjusningen med den här boken. Ovissheten är härlig!
 
Boken har också en romantisk subplot och det går ju såklart alltid hem hos mig. Slutet är på ett sätt både överraskande och tänktvärt. Något frågetecken dröjer sig kvar och ger mig ett sug efter att diskutera boken vidare med någon. Jag tror att Klinik 13 skulle passa alldeles utmärkt som läsning i en bokcirkel eller som läsning tillsammans med en kompis. Jag får se om jag kan övetyga någon i min bekantskapskrets att läsa. Under tiden får jag diskutera med mig själv. 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 Joelinda:

skriven

Jag ska läsa den i sommar. Har redan packat ner den. Får se om jag får samma diskussionslust som du fick!

2 Marie:

skriven

Ja men det låter som en bok för mig

3 Bokpool:

skriven

Låter som en bok jag skulle gilla.

4 Monika:

skriven

Den här har jag sett glimta förbi på x antal bokbloggar nu. Blir ju onekligen lite sugen :)

5 Jessica:

skriven

Jag är så glad att Storytel släppte den här som ljudbok - den är fantastisk!

Kommentera här: