Dash och Lilys utmaningsbok

Av olika anledningar är Dash och Lily ensamma i New York över julhelgen. Lily har placerat ut en röd anteckningsbok med en utmaning i sin favoritbokhandel i hopp om att en kille ska hitta den. Det gör Dash. Han genomför Lilys utmaning och skriver dessutom ner en egen. Utmaningarna tar Lily och Dash till klassiska NY-ställen, och Moleskine-boken fylls inte bara av kluriga ledtrådar utan också av deras personliga historier. Men kommer de någonsin att träffas i verkligheten? Och om de gör det, kommer magin att finnas kvar?
 
David Levithan och Rachel Cohn är ungdomsförfattarna, som förutom att ha framgångsrika karriärer på varsitt håll, även slått igenom stort som skrivarduo. Deras böcker Nick och Norahs oändliga låtlista och Naomi och Elys kyssförbudslista har båda vunnit stort genomslag och har även filmatiserats. Jag har inte läst eller sett någon utav dem utan klickade hem Dash och Lilys utmaningsbok på vinst och förlust på bokrean i år. På vinst verkade det dock bli, då denna hjärtevärmande och roliga julberättelse fick mig att må som fisken i vattnet. Karaktärerna är kanske lite brådmogna, men hur kan man inte älska två ungdomar som älskar böcker? Det är ju snudd på omöjligt. Sedan är New York i juletid inte heller någon dålig kuliss för den kärlekshistoria om här föreligger. En filmatisering av även detta Levithan/Cohn-samarbete vore väl inte orimligt att önska sig - något jag hoppas kommer att slå in*.
 
Summa summarum: Jul. New York. Boknördar. Kan man önska sig något mer?
 
 
 
 
 
 
 

 
* efter en liten snabb imdb-sökning, verkar det som att boken är i filmatiseringsprocessens tröga kugghjul. Vi får väl se vad som händer...
1 Cinnamon:

skriven

Gillade verkligen denna bok när jag läste den för några år sedan. :)

2 C.R.M. Nilsson:

skriven

Den här boken försätter mig alltid i julstämning. Den är så varm och mysig :)

Kommentera här: