Splittrade skärvor

Splittrade skärvor är andra och avslutande delen i Ekens dotter och skriven av Annah Nozlin. Första delen heter En av de sista och mina tankar om den boken kan ni läsa här.
 
Denna andra bok om Kel tar vid där den första slutade. Kriget kommer allt närmare och Kel, som först planerat att ge sig in i striden för att få återförenas med sin kärlek, övertalas istället till att ge sig av för att hitta sina systrar - trädälvorna. Tillsammans kan de göra stor nytta genom att ta hand om de sårade. Men resan blir både lång och farlig...
 
 
För att inte spoila för mycket. eftersom det här är andra delen, tänker jag bara säga att Splittrade skärvor var en underbar avslutning på serien. Den var spännade, underhållade och berörde mig verkligen. Efteråt kände jag bara: Wow! Jag vill läsa mer. Samtidigt så var slutet väldigt tillfredsställande.
 
Kel är äldre nu, en ung kvinna, och det gör henne lite lättare att relatera till. Det är även mer fokus på kärlek och dramatik och det passar ju mig. Ekens dotter är en serie jag varmt kan rekommendera. Perfekt för den som älskar fantasy, men kanske inte uppskattar att de ofta kommer i form av en tegelsten. Den passar lika bra till nybörjare inom genren också - gammal som ung.
 
Nästa serie av Annah Nozlin heter Miras saga och inleds med boken Skugga över månen. Den utspelar sig i samma värld som Ekens dotter, men utspelar sig ca 100 år senare. Givetvis finns den på min att-läsa-lista!
 
 
 
 

Kommentera här: