Författarbesök: Terese Marvelin!

I dag har vi fint besök på bloggen, nämligen Terese Marvelin som just nu är aktuell med sin tredje bok Vodka & Plié! Välkommen Terese!
 
 
 

Hur kan man ens komma på tanken att skriva en bok om balett när man inte kan något om ämnet?

Det är faktiskt en väldigt bra fråga. När jag tänker tillbaka på när idén slog mig så minns jag faktiskt ingenting. Det är antagligen något som jag förträngt…
För mig brukar det inte handla så mycket om en process när jag planerar en ny bok. Hur klyschigt det än må låta så "kommer idén bara till mig", och sedan är jag igång på nolltid.
Jag tycker om dans. Balett ligger kanske inte allra närmast mitt hjärta däremot, och dessutom så kan jag ingenting om det. Men rätt vad det var så satt jag med ett manus där huvudkaraktären skulle vara en prima ballerina, en balettdansös!
Utöver det så skulle hon hantera en form av alkoholmissbruk och vara väldigt sexuellt frigjord. Låter det bekant? Ja, klart det gör. Så porträtteras i princip alla balettdansöser i både böcker, på scen och i film. Trasiga själar som plågar sig själva på ett eller annat sätt vid sidan av hård träning och orimliga krav från familj, koreografer och kollegor. 
Så varför frångå ett vinnande koncept?
Som med alla mina böcker finns den här mörka, svåra biten med. För det är så livet ser ut. Ingen skuttar runt på rosa moln varje dag. Jag tycker om att skriva om det som även är mindre roligt och det som är svårt. Men självklart bjuder jag också på en väldig massa kärlek, vänskap och humor i Vodka & Plié. Det är chick lit som det ska vara helt enkelt.
För dig som är intresserad av baksidestexten kommer den här:

Ebba Fors drömmer om en anställning på en av världens mest attraktiva teatrar. Bolsjojteatern i Ryssland. 
En framtid utan balett är inte ett alternativ.
Men livet är inte en dans på rosor. Ett alkoholmissbruk, en olycklig kärlek och mängder av sexiga män lurar i periferin.
Med biljett i handen och siktet inställt på Moskva stöter hon oväntat på sin stora idol, en berömd koreograf. Han ger henne ett erbjudande hon får svårt att motstå.

Jag är mycket nöjd med boken. Min bästa hittills, utan tvekan. 
Köp gärna boken på: http://www.adlibris.com/se/sok?q=marvelin

Är man intresserad av ett signerat exemplar så får man jättegärna maila mig på info@teresemarvelin.se
Jag vill också tipsa om att jag sedan en tid tillbaka bloggar på http://www.teresemarvelin.se/forfattarblogg/ där det är mycket fokus på just författande, förlag och allt runt om kring skrivandet.

 

/Terese Marvelin

 

 

Kommentera här: