Stängd kista

Irland, sommaren 1929. Edward Catchpool och Hercule Poirot bjuds in till Lillieoak, den kända författarinnan lady Athelinda Playfords residens. Väl på plats inser de att de inte är de enda gästerna på godset. Däremot inser ingen av de inbjudna vad lady Athelindas intentioner är förrän det är för sent ...
 
Sophie Hannah är tillbaka med ett nytt mordmysterium åt Hercule Poirot. Bea har tidigare läst Monogrammorden av författaren, men jag hoppade direkt på Stängd kista. Dock köpte jag föregångaren under bokmässan och ser fram emot att läsa den snart, för Stängd kista gav mersmak.
 
Författaren har lyckats fånga Agatha Christies sätt att skapa stämning och karaktärer på ett ypperligt sätt. Stängd kista är en äkta pusseldeckare. Det vore roligt om Hannah fick chansen att skriva fler böcker om Hercule Poirot. Utgångspunkten för berättelsen är en ganska klassisk historia. Ett antal människor är samlade i ett stort hus, en av dem dör och en av dem är en mördare.I den här historien finns faktiskt ett vittne, ändå hopar sig frågorna när olika fakta i fallet ställs mot varandra och inget riktigt är som det först verkade.
 
 
Boken är, precis som tidigare böcker i Bookmarks nyutgivning, precis skitsnygg. Snart har jag samlat på mig samtliga och min bokhylla har aldrig varit finare!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: