En enda risk

Nu i september släpptes en av årets mest efterlängtade böcker för mig - En enda risk av Simona Ahrnstedt. Det tredje och sista delen i hennes trilogi av fristående nutida romaner. Den här gången var det dags för Tom Lexington att stå i fokus och som jag har längtat. Inte så konstigt då, att den här boken seglade upp på första platsen bland mina nutida Arhnstedt-böcker. Bland Simonas historiska romaner är det Betvingade och den ärrade riddaren Markus Järv som är min solklara favorit. Kanske finns det en och annan parallell att dra mellan honom och Tom ... 
 
Handling: Ambra Vinter är journalist på Sveriges största kvällstidning. Knivskarp, kaxig och idealistisk. Dagarna före jul skickas hon ut på ett jobb som ingen annan vill ha. Till kylan, snön och det eviga mörkret i Kiruna. En stad som väcker upp plågsamma minnen från hennes förflutna.
 
Tom Lexington är före detta elitsoldat. Efter att ha överlevt en helikopterkrasch och fångenskap har han isolerat sig i skogen i Norrbotten. Traumatiserad och sviken har han bara ett mål: att vinna tillbaka kvinnan han förlorat till en annan.

Slumpen för två sårade personer i varandras väg. Medan Ambra arbetar med att slutföra sitt uppdrag och Tom försöker finna en mening med tillvaron, uppstår en oväntad attraktion. Mot bakgrund av polarnätter och norrsken ställs frågan på sin spets: kan man älska någon som man inte litar på? 
 
 
 
Under 48 timmar utgjorde En enda risk en härlig känslomässig berg- och dalbana för mig. För en bra romance får mig inte bara att sitta och fånle småförälskat i soffan, den gör mig frustrerad, förkrossad och underbart lycklig. För ofta är det just den resan karaktärerna gör i en romance. Från första förälskelsen, attraktionen till hindren som dyker upp och skapar ångest och frustration. Sorg, när man tror att chansen till kärlek har gått en förbi och lycka när det visar dig att funnits där hela tiden och att den är starkare än något du tidigare upplevt. I en välskriven romance är du där med karaktärerna, upplever varje känsla och precis som i tidigare böcker lyckas Simona alldeles utmärkt med den saken.
 
Det är bara att gratulera Simona till ytterligare en romantisk fullträff och räkna dagarna tills man får läsa ännu en. Du är inte bara en förebild - du är min idol! (den första sedan bröderna Hanson på 90-talet)
 
 
 
 
 
 
 
1 Sara:

skriven

Roligt att vi båda har samma favoriter bland Simonas böcker. Undrar vad det berättar om oss =) Hihi!

Svar: Haha! Ja, det kan man undra. Bor man på landet har man kanske svårare att realatera till de polerade adelsmännen ;)
Bea, Sara och Judit

2 Anna:

skriven

Men så jag störde mig på stavfelen! Annars var den lika bra som hennes tidigare böcker.

Kommentera här: