Färjan

Nu har jag också läst den! Efter att ha sett Bea i djup koncentration hetsläsandes denna bok under semestern kunde jag självklart inte låta bli. Och jag blev inte besviken.
 
I kväll ska 1 200 förväntansfulla passagerare åka på en kryssning mellan Sverige och Finland. Men det finns något ondskefullt ombord på den här resan. Mitt i natten är färjan plötsligt avskärmad från omvärlden. Det finns ingenstans att fly. Det finns inget sätt att kontakta land. Och du vet inte vem du kan lita på.
 
Även om det tar ett tag innan blodet börjar flyta i den här boken så uppskattade jag verkligen uppbyggnaden. Träffsäkra och vältecknade karaktärer målas upp med verkliga problem, allt från vardagsbekymmer till ensamhet och familjehemligheter. Kvällens kryssning är ett äventyr, en chans till avkoppling, en kväll för romantik eller bara ännu en dag på jobbet. Det är en härlig blandning med människor och frågan är såklart hur de kommer att reagera när krisen är ett faktum. 
 
Historien berättas ur en mängd olika karaktärers synvinkel och dessutom med jämna mellanrum ur ett slags allvetande perspektiv som utgörs av båten Baltic Charisma. Det senare gillade jag då det knöt samman händelser och förklarade saker som lämnades osagda i tidigare kapitel.
 
Är du på jakt efter något välskrivet med hög igenkänning och samtidigt så där härligt rysligt med mycket blod och splatter? Ja, då kan nog Färjan vara något för dig!
 
 
 
 
 
 
1 [Anna]:

skriven

Jag har hört så mycket bra om den här boken så jag var tvungen beställa hem den, men har fortfarande inte läst den.

2 Lena:

skriven

Har hört så många som gillar den här boken, men vet inte om den kanske är lite för hemsk för mig :)

3 Boklysten:

skriven

Har hört mycket om den här boken och tror faktiskt inte att den är nånting för mig.

Kommentera här: