Trappträning med PT-Fia

När man tränar mycket händer det då och då att man fastnar i samma gamla hjulspår och har svårt med variation. Jag springe rmycket, men varvar mina löppass med styrketräning och yoga. Men ibland tröttnar man på sina rutiner och vanliga övningar, och behöver lite inspiration.
När bloggaren PT-Fia, aka Sofia Sjöström Ståhl skulle komma ut med en ny bok som heter Trappträning visste jag att jag ville lägga vantarna på den. Hennes första bok, PT-Fias tio i topp var inspirerande, full av nyttiga tips både kring kost och träning samt en sund livsstil i allmänhet. Jag tycker om Sofias blogg just på grund av att den inte är en plats där utseende- och skönhetshets samt träningshysteri råder, utan hon står för sunda ideal som jag kan skriva under på helhjärtat.
Trappträning innehåller tyvärr inga matrecept, utan fokuserar uteslutande på träning. Det är övningar uppdelade i svårighetsgrad, varav jag har testat de flesta. En rolig bieffekt var att leklusten infann sig ganska snabbt - ni vet den sorten man hade i barndomen där man lekte med kroppen på olika tokiga sätt, vilket är grymt bra träning egentligen. Dessutom finns det ett stort bonus i att träna utomhus, vilket jag föredrar alla gånger gentemot att träna inomhus.
Trappträning var precis det komplement och nytändning jag behövde i min träning just nu. Uppsök närmaste trappa och prova du också!
 
 
 
 
 
 
 
1 Lion´s Library:

skriven

Jag tycker den här verkar ha en härlig nisch :) Jag springer mycket och älskar det, ute såklart, och har alltid gillat rejäla backar. Men just att fokusera på trapport är något nytt :)

Kommentera här: