Fri att älska

Med citat som "Medveten romantik" och "Queerlequin förnyar kiosklitteraturen" hade jag haft ögonen på den första samlingsvolymen från Genusredaktörerna ett tag. När det blev dags för en ny bokbeställning fick den följa med hem till mig.
 
Fri att älska innehåller berättelserna:
Återvändaren: Med skadat knä och sorgfyllt hjärta återvänder Stephen till Malmö där tonårskärleken Sam fortfarande bor, för att göra upp med svek och lögner. Ska han lyckas förlåta och älska på nytt?
En gyllene triangel: I ett triangeldrama mellan Anna, Agnes och Hedvig, ställs Anna inför valet mellan åtrå och sann kärlek. Eller ska hon våga begära både och?
Trägen vinner: Julius och Hanne kommer från två helt olika världar och snart inleder de ett förhållande på allt annat än lika villkor. Hur mycket ska Julius tvingas utstå för att nå in till Hannes hjärta?
 
Berättelserna är ganska korta och det är mitt största klagomål på den här boken. Jag vill ha mer. Mer av allt, men framför allt mer tid att komma närmare karaktärerna, svepas med i handlingen och förlora sig i romantiken. Som det kändes nu stod jag liksom lite vid sidan av och iakttog vad som hände, istället för att vara där, samtidigt som berättelsen gick på snabbspolning.
 
Eftersom jag är väldigt förtjust i Harlequin såg jag fram emot en mindre könsnormativ motsvarighet. Men när det gäller just romantik, build up och UST (unresolved sexual tension) finns mer att önska från mig. Kanske finns det jag söker i en senare del av Queerlequins utgivning. Bara att läsa vidare alltså :)
 
 
Fri att älska (pocket)
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: