Och snön smälter på Hester Street

Den här boken köpte jag på förra årets bokrea, och det är en sån bok där jag kände vid första blicken att jag kommer att tycka om den. Hollywood, 1920 talet, skådespelare, och samtidigt New York och familjehemligheter! What's not to like?!
Historien kretsar kring Max och Eleanor Beecham, Hollywoods älsklingspar 1929, hon framgångsrik skådespelerska, han succéregissör. De är det perfekta paret i andras ögon, begåvade, rika och lyckliga. När det erbjuder till fest finns storheter som Greta Garbo, Charlie Chaplin och andra stjärnor på gästlistan. Men Max och Elenor är inte så lyckliga som alla verkar tro. De har ett sårigt förflutet med traumatiska händelser bakom sig, som har gjort att de har långsamt glidit isär.
Både deras och andras rikedomar är dessutom i riskzonen på grund av att det går allt sämre för den amerikanska börsen. Medan dagarna går, och alla följer den ekonomiska utvecklingen, får vi följa Max och Eleanor bakåt i tiden och uppleva deras historia som fattiga immigranter i New Yorks arbetarkvarter, något som de har lyckats dölja väl i sitt nya liv.
Jag behöver tydligen lita på min magkänsla när jag väljer böcker, för återigen ledde magkänslan mig rätt. Det här var en bok som passade mig perfekt, en relations- och historisk roman i ett. Mycket i boken är autentiskt, såsom arbetarnas villkor på 1920-talet, vissa av de omgivande kändisarnas person och liv, medan Max och Eleanor Beecham är påhittade karaktärer. Just i den här historien passade det bra att blanda fakta och fiktion på det här sättet, det gjorde berättelsen berörande och gav en autentisk känsla.
Boken är utgiven av förlaget Printz Publishing, och är på många sätt typisk för deras utgivning: engelskspråkig relationsroman med historiskt perspektiv. Sådana romaner brukar för mig vara ett ganska säkert kort, och så var fallet även denna gång.

 

 
 
 
 
 

Kommentera här: