Tre kortrecensioner

Jag har haft flyt med läsningen den senaste tiden, och ibland orkar jag inte skriva någon utförlig recension av en bok. Så här kommer istället tre boktips med var sin kortrecension:

Jag är här av Clélie Avit: Elsa ligger i koma efter en klättringsolycka, och det har hon gjort så pass länge att läkarna inte hyser något hopp om hennes uppvaknande. Vad de inte vet är att Elsa har börjat höra det som pågår runt henne. En dag råkar en ung man, Thibault av misstag komma in i hennes rum, och blir förälskad i henne. Kommer han att lyckas övertyga Elsas familj att inte stänga av de livsuppehållande maskinerna? En bok där karaktärerna fick djup och en historia som trots sin korthet berörde mig.

Den hemliga kvinnan av Anna Ekberg: Louise driver ett café i en liten kuststad i Danmark och är lycklig med sin Joakim. En dag kommer en upprörd man in i caféet och hävdar att Louise är hans sedan några år försvunna fru, heter Helene och är arvtagerska till ett företagsimperium. Smart konstruerad och spännande historia med många vändningar, dock inte helt trovärdig i sina detaljer...

Vi två av Andy Jones: Fixher och Ivy blir kära vid första ögonkastet och vet att de är ämnade för varandra. Sen börjar allt att hända väldigt snabbt, och under deras första år tillsammans får de vara med om mer än de flesta par får under tio år. De får också erfara att det är en sak att bli kär, och en helt annan att hålla kärleken vid liv i vardag och motgång, och att välja varandra om och om igen. Jag tyckte mycket om denna okonventionella kärlekshistoria, inte minst för dess vardagliga, mänskliga detaljer.

 

 
 
Hoppas att tipsen gav läslust! Jag rekommenderar alla tre böckerna!
 
 
1 Lena:

skriven

Alla tre böckerna låter trevliga.

Kommentera här: