Wink, Poppy, Midnight!

En kort, mystisk och väldigt tilldragande baksidetext gjorde att jag kastade mig över den här boken samma dag som den överraskande landade i brevlådan.
 
Alla bra berättelser handlar om hämnd, rättvisa och kärlek. Alla bra berättelser behöver en hjälte, en skurk och en hemlighet. I April Genevieve Tucholkes Wink, Poppy, Midnight är frågan vem och vad som är vad. Och vem som ljuger bäst. Är det Wink, Poppy eller Midnight?
 
 
Språket och stämningen fängslade mig och gjorde att jag slukade boken på en eftermiddag. Och det i sig är ju ett väldigt gott betyg. Men när jag hade läst klart kom dök följande tanke upp: Var det allt?
 
Det vackra omslaget, den korta beskrivningen och allt det andra som gör att man lockas att plocka upp en bok lyckas Wink, Poppy, Midnight med till hundra procent. Inledningen av boken också. Den är konstig, klurig och annorlunda. Men eftersom alla de andra bitarna är så perfekta hade jag önskat lite mer från avslutningen. Nu blev det lite ljummet och wow-upplevelsen uteblev.
 
Författaren April Genevieve Tucholke har ändå något speciellt som är svårt att sätta fingret på och jag läser gärna något mer av henne i framtiden.
 
Tack till Bonnier Carlsen för boken!
 
 
 

Kommentera här: